Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2019 Pazar

Üniversitemiz Web Sitesi Performansı Göz Dolduruyor

Günümüz dünyasının ayrılmaz bir parçası haline gelen internetin çağımızdaki önemi şüphesiz yadsınamaz bir hal almıştır. Dolayısıyla internet üzerinden hizmet sunan web sitelerinin öz değerlendirme yapabilmeleri adına global ve yerel konumlarına dair analizler son derece önem arz etmektedir. 

İnternetin günümüzde insan yaşamında bu denli önemli yer tutması, beraberinde internet sitelerini çeşitli açılardan ele alıp değerlendirmeler/sıralamalar yapan kuruluşları ortaya çıkarmıştır. Bu çerçevede ABD merkezli ve amazon.com tarafından yönetilen bir internet şirketi olarak 1996 yılında kurulan Alexa (alexa.com), internet trafik tahminleri ve analitik değerlendirme alanında küresel öncü olarak görülen bir kalite ölçüm merkezi olarak ortaya çıkmıştır. Söz konusu site, ziyaretçi bağlılığı, ziyaretçilerin sitede durma süresi, tıklanma oranı ve doğrudan adres ile siteye erişim gibi ölçütleri esas alarak dünya geneli ve ülke tabanlı web sitesi sıralaması yapmaktadır. 

Kesin sayısı belli olmamakla beraber, bugün yaklaşık 50 milyonu ülkemizde olmak üzere, dünyada 2 milyar civarında web sitesi bulunduğu tahmin edilmektedir. Yine araştırmalar, insanların günde ortalama 7 saatini internet sitelerinde geçirdiklerini ortaya koymaktadır. Bu sitelerden elde edilen verileri değerlendiren Alexa’nın sürekli güncellenen sonuçlarına göre Üniversitemiz dünyadaki web siteleri sıralamasında 131.715’inci, ülkemizdeki web siteleri içinde ise 2.114’üncü sırada yer almıştır. Konuya ilişkin açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversitemizin gerek ülke çapında gerekse dünya ölçeğinde web siteleri içerisinde yakalamış olduğu bu başarı sırası, gerçekten web sayfamızın bilinirliliğini, tıklanma oranı sıklığını ve en önemlisi de web sitemizin kalitesini ortaya koymaktadır. Sıralamadaki yerimiz, Üniversitemizin web sayfasının ve internet ortamındaki gücünün tescilidir. Hedefimiz, her alanda olduğu gibi internet ortamında da Üniversitemizi en üst seviyelere taşımaktır.” dedi.

 Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube