Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2019 Çarşamba

Hastanemizde İlkler Devam Ediyor

Gerek Çorum gerekse bölgemizde birçok önemli ve büyük ameliyatları başarı ile yapan Tıp Fakültemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı son üç haftada dört adet böbreküstü bezi tümörü olan hastayı Laparoskopik (kapalı) yöntemle ameliyat etti.

Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner, Doç. Dr. Murat Kendirci, Dr. Öğr. Üyesi Murat Baki Yıldırım, Op. Dr. Murathan Erkent ve genel cerrahi ekibi tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edilen 4 hasta, Laparoskopik sürrenal eksizyonu ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Yapılan ameliyatlara ilişkin bilgiler veren Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner, genel cerrahi kliniğinde laparoskopik yöntemle böbreküstü bezlerinin cerrahi tedavisinin yapıldığını söyledi. Büyük oranda hayati öneme sahip hormonları salgılayan böbrek üstü bezlerinin, sağ ve solda olmak üzere iki taraflı olarak vücudumuzun en derin ve korunaklı yerinde bulunduğunu belirten Doç. Dr. Şahiner, sağda karaciğerin altında ve sağ böbreğin üzerinde ve ana toplardamarın hemen sağ yanında, solda ise dalağın altında sol böbreğin üzerinde ve ana atardamarın hemen solunda yer alan bu organların deneyimli ellerde ameliyat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Doç. Dr. Şahiner, açık ameliyat ile büyük bir kesi ile daha uzun süren ameliyatların, daha fazla ağrı, ameliyat yeri enfeksiyonu ve büyük yara izi gibi birçok dezavantajı olmakla birlikte hastanede yatış süresi ve dolayısı ile günlük yaşama dönüşü de oldukça uzattığını belirtti. Son üç haftada dört adet hastanın laparoskopik yöntemle başarılı bir şekilde tedavi edildiğini hatırlatan Doç. Dr. Şahiner, bu tür ameliyatların yakın zamana kadar açık cerrahisinin bile bölgemizde sınırlı sayıda yapılırken, son yıllarda genel cerrahi anabilim dalı tarafından ileri laparoskopik tekniklerle bu türlü ameliyatların gerçekleştirilmesinin Çorum ili ve bölge halkı için büyük bir avantaj sağladığını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’dan Geçmiş Olsun Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ile birlikte hastanemizde yapılan başarılı ameliyatlarla sağlığına kavuşan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çorum'da yapılan bu nitelikli ve başarılı ameliyatların hastaların sağlığına kavuşmasında çok önemli rolü olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Tıp Fakültesindeki öğretim elemanlarımız, alanında uzman hekimlerimiz ve sağlık ekibinin olağanüstü gayretleri sonucunda hastanemizin çok önemli başarılara imza attığının altını çizerek başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner ve Doç. Dr. Murat Kendirci olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube