Yayınlanma Tarihi: 05 Mayıs 2019 Pazar

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimiz Projelerini Sergiledi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin Makine Mühendisliği Laboratuvarı-II dersi kapsamında yapmış oldukları projeler bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Sinan Çalışkan ve Öğr. Gör. Dr. Emir Avcıoğlu tarafından yürütülen Mühendislik Fakültesi Proje Sergisi’nde tanıtıldı.

Toplam 25 projenin yer aldığı sergiyi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam ile birlikte ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı.

İnceleme sonrasından açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin üniversite-sanayi işbirliği kapsamındaki en önemli lokomotif birimlerinden birisi olan Mühendislik Fakültesi’nde bu tür çalışmaların yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek uygulamaya dönük, uygulamalı çalışma ve eğitimlerin çok önemli olduğuna inandığını belirtti.

Ülkemizin geleceğini şu an üniversitelerimizde eğitim alan gençlerimizin şekillendireceğini ve ihtiyacımız olan milli teknoloji ile ürünlerin de gençlerimiz tarafından üretileceğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşması ve dünyada sayılı güç haline gelebilmemiz için üniversite-sanayi iş birliğini kurmamız gerekiyor. Bu da çok kolay bir iş değil. Bu etkinlikler öğrencilerimizin projelerini iş dünyasıyla buluşturmaya dönük olan çalışmalardır. Biz öğrencilerimizin daha mezun olmadan ilgili sektörlere proje üretmeleri yönünde teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizin büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyoruz” diyerek başta Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan olmak üzere emeği geçen tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti. 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube