Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2019 Cuma

Üniversitemiz Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında 116 Üniversiteyi Geride Bıraktı

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 2016 yılından beri yürütülen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2019 yılı sonuçları yayınlandı.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre Üniversitemiz, 2019 yılında birçok kriterin dikkate alınarak belirlendiği Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere toplam 188 üniversite arasında 72. sırada yer aldı. Üniversitemiz 123 devlet üniversitesi arasında ise 41. sırada yer aldı.

Üniversitelerdeki öğrenim deneyiminin tatminkârlığı, yerleşke ve yerleşke yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkânları ve kaynaklarının zenginlik düzeyi, kişisel gelişim ve kariyer destek olanakları gibi birçok konunun değerlendirildiği araştırma kapsamında gerçekleştirilen ankete, 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversitede öğrenim gören 35 bin 715 öğrenci katıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimi, deneyimli akademik kadrosu ve güçlü altyapısı ile ilerleyen dönemlerde çok daha iyi bir noktada yer alacağına yürekten inandığını ifade ederek Üniversitemizde sadece nicel değil, nitelik olarak da büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, Üniversitemizin, dolayısıyla ülkemizin gelişimine katkı veren tüm akademik ve idari personelimize teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube