Yayınlanma Tarihi: 27 Temmuz 2019 Cumartesi

Üniversitemiz Uluslararası Öğrencilerin Gözdesi Oldu

Henüz genç bir üniversite olmasına rağmen devlet ve vakıf üniversiteleri arasında etkinliği giderek artan Üniversitemize uluslararası öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. 

Uluslararası öğrenci başvuruları kapsamında Üniversitemize eğitim almak için 84 ülkeden 7 bin 444 öğrenci başvuruda bulundu. En fazla başvurunun alındığı ülkeler arasında Suriye ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi Mısır ve Yemen takip etti.

ABD, Fransa, Danimarka gibi ülkelerin yanı sıra Yeni Zellenda, Fildişi Sahili, Fillipinler, Porto Riko gibi ülkelerden de eğitim almak isteyen uluslararası öğrenciler Üniversitemize başvuru yaptı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Türkiye'nin en genç devlet üniversitelerinden biri olduklarına işaret ederek uluslararası akademik camiada tanınırlıklarının da her geçen yıl arttığını söyledi. Yükseköğrenim için Hitit Üniversitesini tercih eden öğrenci sayısının her geçen yıl arttığının altını çizen Prof. Dr. Öztürk, en fazla başvurunun alındığı ülkeler arasında 4 bin 446 öğrenciyle Suriye'nin ilk sıra yer aldığına dikkat çekerek Mısır'ın 441 öğrenciyle ikinci, Yemen'in 432 öğrenciyle üçüncü, Türkmenistan'ın 392 öğrenciyle dördüncü ve Irak'ın 257 öğrenciyle beşinci sırada yer aldığını kaydetti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube