Yayınlanma Tarihi: 06 Temmuz 2019 Cumartesi

Üniversitemiz Sağlık Alanındaki Bilgi Birikimini Bilim İnsanlarıyla Paylaşıyor

Üniversitelerin var oluş sebebinin ilgili tüm kesimlerle bir araya gelerek bilgi birikimini paylaşmak olduğu inancıyla çalışmalar yapan Üniversitemiz, bu doğrultudaki faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.  

AYBÜ(Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) ve NCGM (National Center for Global Health and Medicine) iş birliği ile gerçekleştirilen ve Üniversitemiz Tıp Fakültesinin de içinde yer aldığı “2019 Training Course on Case Management of Category 1 and Related Infectious Diseases” başlıklı eğitim programının Çorum ayağı Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Program kapsamında Japonya Halk Sağlığı ve Hastalık Kontrol Merkezi ile Japonya’nın farklı bölgelerindeki tıp doktorlarından oluşan heyet, son yıllarda ilkbahar ve yaz aylarında önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere Üniversitemize geldi. 

Eğitim süresince Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Nurcan Baykam ile Tıp Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kapsamlı ve faydalı bir Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tecrübe paylaşımı yapıldı.

Acil Servis ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğini ziyaret eden Japon heyeti, konunun uzmanı öğretim üyelerimizden, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tanısıyla takip edilen olgular, olguların takip ve tedavisi süreçleri hakkında da detaylı bilgiler aldı. 

Konularında uzman konuk Japon heyeti ile ayrıca, geleceğe yönelik işbirliği ve projeler konusunda da görüşmeler yapıldı. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube