Yayınlanma Tarihi: 09 Temmuz 2019 Salı

HİTÜ Çocuk Üniversiteli Öğrencilerimiz Mezun Oldu

Üniversitemiz tarafından düzenlenen HİTÜ Çocuk Üniversitesi bu yıl 4. mezunlarını verdi. TÜBİTAK “4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” Programı kapsamında gerçekleştirilen proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan 100 öğrencimiz düzenlenen mezuniyet töreninde diploma alarak kep atma heyecanını yaşadı.

Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile öğretim elemanlarımız, HİTÜ Çocuk Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetleri ile belirli yaş gurubundaki gençlere hitap etmenin ötesine geçtiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk,  HİTÜ Çocuk Üniversitesi kapsamında çok sayıda öğrenciye çeşitli eğitimler verildiğini belirterek eğitimin üniversite formatından ziyade çocukların yaş grubuna hitap edecek şekilde düzenlendiğini kaydetti.

Çocukların eğitim kapsamında laboratuvarlarımızda ve dersliklerimizde öğretim elemanlarıyla buluştuğunu anlatan Prof. Dr. Öztürk, “Çocuklarımız, öğretim elemanlarımızla bir araya gelerek hayallerindeki üniversiteyi bir adım daha yakından tanıma fırsatını buldular. HİTÜ Çocuk Üniversitesi, gelecekte öğrencilerimiz olacak kuşakla ilgili neleri dikkate almamız gerektiği konusunda önemli olanaklar sağlıyor. Bunu da en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” diyerek etkinlik süresince birçok konuda güzel kazanımları olan çalışmalar gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Öğrencilerin eğitim dönemindeki durumlarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Bu arkadaşlarımız, genç dimağlar, üniversiteliler kadar güzel ve bizleri de zorlayan sorular sordular. Meraklı ve taze beyinlerle karşı karşıya kalmamızdan dolayı hakikaten büyük zevk aldık” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Dünyaya Hizmet Edecek Çocuklar Yetiştirmek İçin El Ele Verelim”

Mezun öğrencilerimizin ailelerine de seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, Üniversitemizin kapılarının her zaman öğrencilerimize ve ailelerine açık olduğunu ifade ederek “Çocuklarınızla birlikte gelin ve hep beraber sohbet edelim. İlgili hocalarımızla sizleri buluşturalım. İleriye dönük olarak Çorum'a, ülkemize, dünyaya hizmet edecek, Allah'ın izniyle önleri açık, bahtları açık gençleri yetiştirmek için hep beraber el ele verelim. Bundan sonra da bu tür projeleri artırarak sürdüreceğiz. Önümüzdeki yıl için heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimizin konseriyle devam eden törende HİTÜ Çocuk Üniversitesi'nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan akademik ve idari personelimize teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerimiz diplomalarını alarak büyük bir coşkuyla kep attılar.

Tören, çocukların üniversitedeki eğitimleri boyunca yaptıkları resim, seramik ve el sanatları ürünlerinin sergilendiği stantların gezilmesiyle sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube