Yayınlanma Tarihi: 10 Eylül 2019 Salı

Tıp Fakültesine Yeni Başlayan Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giyip Yemin Etti

Üniversitemizin en çok tercih edilen akademik birimleri arasında yer alan Tıp Fakültesi'ne bu yıl yeni başlayan 120 öğrenci için Beyaz Önlük Giyme ve Öğrenci Yemin Töreni düzenlendi.

Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Danıştay 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçil, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ömer Sobacı, Çorum Eczacılar Odası Başkanı Sönmez Çalışkan, Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Çağatay Çağlar, akademisyenlerimiz ve Tıp Fakültesine yeni başlayan 120 öğrenci ile aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hitit Üniversitesi'nde 11 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulu ile 223 programda yükseköğretime katkı ve emek verdiklerini belirten Prof. Dr. Öztürk, "Hitit Üniversitesi, 19 bini aşan öğrenci potansiyeliyle, Türk yükseköğretimine çok değerli katkılar sunmak üzere, genç ve dinamik yapısından taviz vermeden bütün adımlarını atmakta hem kararlı hem de yetkindir. Dolayısıyla siz kıymetli aileler bilsin ki, çocuklarınız gerçekten emin ellerde. Gözünüz kesinlikle arkada kalmasın. Bütün öğretim üyelerimiz, fakülte mensuplarımızla onların her zaman yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Öğrenci Sayısı 350'ye Ulaştı

Hitit Üniversitesi'nin 2006 yılında kurulduğunu anımsatan Prof. Dr. Öztürk, "13 yaşındaki genç üniversiteden bahsediyoruz. Kıymetlimiz olan tıp fakültemiz de 2006'da kurulmuş ama yapılanması zamana bırakılmıştır. Gazi Üniversitesi ile yapılan iş birliği anlaşmasıyla ilk defa 2009-2010 yılında öğrenci almaya başladık. İlk öğrencilerimiz Gazi Üniversitesi'nde eğitimlerini almaya başladılar. Ta ki 2017 yılına kadar. İlk öğrencilerimize 2017'de kavuştuk. O zaman için sadece 62 öğrenciyle başlamıştık yola ama bugüne geldiğimizde 350'ye yakın tıp fakültesi öğrencimizle birlikteyiz" ifadelerini kullandı.

Tıp fakültesinin kısa dönemde çok büyük gelişme kaydettiğini vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, fakültenin kuruluş ve gelişiminde büyük emeği olan önceki Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve kurucu dekanımız Prof. Dr. Mete Dolapçı’ya ile kuruluş sürecine katkı sağlayan mülki idare amirlerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve STK temsilcilerine teşekkür etti.

Prof. Dr. Öztürk: "Günde 2 Bin 500 Poliklinik Vakasına Cevap Verebilen Hastanemiz Var"

Hitit Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2012 yılından beri, alanında parmakla gösterilen bir iş birliği gerçekleştirildiğine işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“157 öğretim üyesi, 127 sağlık uzmanıyla beraber Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yılın sadece ilk 6 ayında 1 milyondan fazla poliklinik hastasının müracaatına ve 250 bin acil poliklinik başvurusuna cevap verilmiştir. 25 bine yakın da yataklı tedavi hizmeti sunulmuştur. Neredeyse günde 2 bin 500 poliklinik vakasına cevap verebilen hastanemiz var. Bu şu anlama geliyor; bu kadar kapasitesi yüksek modern bir alan, sizin eğitiminizde büyük imkan olduğunu gösteriyor."

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kardiyovasküler cerrahi, kanser cerrahisi ve onkolojik tedavisinde ciddi bir mesafe kat ettiğini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, kapasitesi ve özelliği itibarıyla Türkiye'de parmakla gösterilen kardiyak rehabilitasyon merkezinin de yine bu hastane içerisinde bulunduğuna dikkati çekti.

Üniversite Rektör Yardımcımız ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurcan Baykam da Tıp Fakültemizin kısa sürede büyük gelişme göstermesinde, nitelikli akademik kadro ile öğrencilerimize yönelik oluşturulan laboratuvar altyapısının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Konuşmasında alanlarında yetkin, uluslararası düzeyde tanınan hocaları fakülteye kazandıran liyakat esasına dayalı anlayışla hareket ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Baykam, "Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk'ün de çok önem verdiği bu anlayış, tıp fakültemizin ilerlemesindeki en önemli garantimizdir." ifadesini kullandı.

120 Öğrencimiz Beyaz Önlüklerini Giyerek Yemin Etti

Konuşmaların ardından, Tıp Fakültesi'ne yeni başlayan öğrencilerimize önlükleri giydirildi.

Fakülteyi dereceyle kazanan öğrencilere, beyaz önlükleri Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk tarafından giydirildi. Tıp Fakültesi öğrencilerinden Hacer Akçil'e ise önlüğünü, babası Danıştay 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçil giydirdi. 

Öğrencileri tebrik eden Çorum Valisi Çiftçi, "Çok güzel bir törenle karşılandınız. 23 yıldır mülki idare amirliği yapıyorum ve 5 fakülte bitirdim ama bize böyle hoş geldin diyen olmadı. Dolayısıyla Hitit Üniversitesini kazananlar şanslı. Kendilerini tekrar tebrik ediyorum. Önlük giydikleri gibi okulu bitirip hekim olmaları da nasip olsun" diye konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da belediye başkanı olarak Çorum'da eğitim gören öğrencilerin yaşam konforunu artırmak üzere bir emanet bilinciyle çalıştıklarını belirterek, tıp fakültesine yeni başlayacak öğrencileri tebrik etti.

Tören, tıp fakültesi öğrencilerine hekimlik andının okutulmasının ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube