Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2020 Salı

Üniversitemizden Ebe ve Hemşirelere “Doğum Koçluğu” Eğitimi

Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM), Türkiye’de sayılı merkezlerde verilebilen doğum koçluğu eğitimi alanında çalışma başlatarak, ebe ve hemşirelere yönelik kurs düzenledi. Kursa katılan ebe ve hemşirelere sertifikaları, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk tarafından verildi.

Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, doğuma hazırlık sürecinde annelere destek olan ebe ve hemşirelerin eğitiminin büyük önem arz ettiğini belirterek üniversite olarak Çorum’da bu alandaki eğitim ihtiyacının giderilmesine katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Bu eğitim anne dostu her ebe ve hemşire için önemli. Meslekteki yılı önemli değil. Mesleğin kaçıncı yılında olursa olsun bu sertifika alınabilir. Sağlık alanında bizim için çok özel ve üniversite olarak çok yakın çalışmak istediğimiz alanda bir katkımızın daha bu şekilde olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullanarak eğitimi veren Sağlık Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman’a ve HİTİTSEM Müdürü Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı’ya teşekkür etti.

“Her üniversitede olmayan bir eğitimi en özel bir şekilde Hitit Üniversitesi’nde aldık”

Sertifika dağıtım programında, daha sonra kursiyerler, doğuma hazırlık eğitici eğitim programıyla görüş ve önerilerini sundu. 

T.C Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şennur Şimşek, anne dostu olmak adına, hastanede görev yapan tüm ebe ve hemşirelerin doğum koçluğu eğitimi alması için çalışma başlattıklarını belirterek, “Bu süreçte doğum koçluğunu araştırmaya başladık. Eğitim alabileceğimiz merkezleri araştırdık. Daha sonra, bu eğitimi Hitit Üniversitesi aracılığıyla alıp alamayacağımızı sorduk ve bize bu eğitimin verilebileceği bildirildi. Ebe ve hemşirelerimiz bu eğitime çok büyük ilgi gösterdiler. Bu eğitimin ikincisini de talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kursa katılan ebelerden Zehra Eryılmaz da doğum koçluğu eğitimini almayı çok istediğini, sayılı merkezlerde verilebilen bir eğitim olduğu için bu planını daha önce uygulama imkanı bulamadığını belirterek “Her üniversitede olmayan bir eğitimi en özel bir şekilde Hitit Üniversitesi’nde aldık. Bu eğitimin Çorum’da verilebiliyor olması bizim için büyük bir avantaj oldu” ifadesini kullandı.

Daha sonra, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk kursiyerlere sertifikalarını takdim ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube