Yayınlanma Tarihi: 05 Ekim 2020 Pazartesi

2000 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Arasında En İyi 8. Üniversiteyiz

Hitit Üniversitesi, akademik performansa göre belirlenen URAP listesinde, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ilk 10’a girmeyi başardı.

Teknik donanımı ve personel altyapısını her geçen yıl daha da geliştiren Üniversitemiz, akademik alandaki başarısını sürdürüyor. ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı verilerine göre, Üniversitemiz, makale, atıf, toplam bilimsel doküman, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı ve doktora öğrenci sayısı gibi göstergeler baz alınarak belirlenen puanını geçtiğimiz yıla göre10 basamak daha yükselterek 458,29 puan elde etti.

Böylelikle Üniversitemiz 2000 yılından sonra kurulan 57 devlet üniversitesi arasında 8. sırada bulunurken toplam 95 üniversite arasında ise 11. sırada yer aldı.

Hitit Üniversitesi, vakıf ve devlet üniversiteleri için yapılan tüm üniversiteler genel sıralamasında da 166 üniversiteden 109’unun üzerinde puanla 57. sırada yer aldı.  

Üniversitemiz, devlet üniversiteleri sıralamalarında ise 110 devlet üniversitesinden 63’ünü geride bırakarak akademik performansı en iyi 47. Üniversite oldu.

Tıp fakültesi bulunan üniversitelerin akademik alandaki performansını ayrıca değerlendiren URAP'ın bu kategorideki listesinde de Üniversitemiz 81 üniversite arasında ise 45. sırada bulunuyor. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube