Yayınlanma Tarihi: 13 Şubat 2020 Perşembe

Çorum’da Bölgenin En Kapsamlı “Kitap ve Kültür” Günleri Etkinliği Düzenlenecek

Çorum’da, 20-29 Mart 2020 tarihlerinde 70 yayınevinin katılımıyla 9. Kitap ve Kültür Günleri düzenlenecek.

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) arasında Kitap ve Kültür Günleri etkinliğinin düzenlenmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Millet Bahçesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine, Vali Mustafa Çiftçi,  Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal katıldı.

ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptığı açıklamada, 9. Kitap ve Kültür Günleri etkinliğine, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı kompleksinde yer tahsisinde bulunarak destek vereceklerini bildirdi.

Çorum’da daha önce de kitap ve kültür günleri etkinliği düzenlendiğini anımsatan Başaranhıncal, “Daha önce çok küçük yerde ve dar anlamda yapılmıştı. Şimdi inşallah bölgenin en büyük kitap günlerini düzenleyeceğiz. Bu konuda bizim üzerimize düşen sadece yer tahsisi değil aynı zamanda duyurulması, etkinliğin paylaşılması ve kitap günleri kapsamında düzenlenecek faaliyetlere de destek vermek. Biz odamız olarak üzerimize düşen neyse Valiliğimizin, Üniversitemizin, Belediyemizin her daim yanındayız” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “18 bine yakın öğrencimizle çoktandır beklediğimiz bir buluşma olacak”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de 9. Kitap ve Kültür Günleri’nin bölge ve Çorum için büyük önem arz ettiğini belirterek, üniversite adına çok güzel bir protokolün ve başlangıcın eşiğinde olduklarını ifade etti.

“9. Kitap ve Kültür Günleri, üniversite camiası olarak, 18 bine yakın öğrencimizle çoktandır beklediğimiz bir buluşma olacak” diyen Prof. Dr. Öztürk, şöyle konuştu:

“Bölgenin en kapasiteli kitap fuarı olması, söyleşilerle, imza günleriyle, öğrencilerimizin okudukları kitapların yazarlarıyla buluşup onlarla sohbet edebilecek ortamları bulacak olması, açıkçası bölgemiz için ve Çorum için büyük bir zenginlik. Çorum’a da bir kültürel katkı olacak. Bu nedenle bu organizasyonda amiral gemisi olan Belediyemize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz nezdinde Sayın Valimize tabi ki Ticaret ve Sanayi Odamıza her türlü altyapı desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Çorum Belediye Başkanı Dr. Aşgın: “70 yayınevini şehrimizde ağırlayacağız”

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, belediye olarak altyapı ve üstyapı çalışmaları yapmanın yanı sıra kültürel anlamda da Çorum’a hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, bu doğrultuda, her yıl düzenlenen Kitap ve Kültür etkinliğini çok daha kapsamlı yapmayı planladıklarını söyledi.

Dr. Aşgın, kitap ve kültür günlerinin bu yıl 9’uncusunun yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Yayınevi bazında çok ciddi değişiklik var. Geçtiğimiz yıllarda daha az yayınevi bu kitap kültür günlerine iştirak ederken, bu yılkinde 70 yayınevini şehrimizde ağırlayacağız. Geçmiş yıllarda çok az sayıda söyleşi ve imza günleri yapılırken, bu yıl çok daha fazla olacak. Bilinen, tanınan, merak edilen yazarlar gelecek, öğrencilerimizle buluşacak. Şunu arzu ettik; bu ülkenin faydasına, menfaatine düşünen ne kadar beyin varsa hepsine, bağlı olduğu siyaseti, inancı bir kenara bırakarak, eğer FETÖ’ye bulaşmamışsa, PKK’ya bulaşmamışsa, terör örgütleriyle işi olmamışsa, sadece fikrini ifade ediyorsa bu kitap kültür günlerimizi açtık. Komisyonumuza başvurmak suretiyle bütün ülkemizde düşünen yazan çizen insanlar için bu kitap kültür günlerimizde söyleşi yapmak, imza günleri düzenlemek mümkün.”

Vali Çiftçi: “İlimizde anlamlı bir birliktelik var” 

Vali Mustafa Çiftçi de 9. Kitap ve Kültür Günleri’nin ana organizasyonunu Çorum Belediyesi’nin üstlendiğini belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odamız da bu manada kendilerine ait olan yeri açıyorlar. İlimizde anlamlı bir birliktelik var,. Belediyemizle, Rektörlüğümüzle sivil toplum kuruluşlarımızla her zaman birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu da onun devamı niteliğinde. Bundan sonra nice güzel hizmetlere imza atacağımızı ümit ve temenni ediyorum” diye konuştu.

Tüm vatandaşları, 20-29 Mart 2020 tarihlerindeki etkinliğe davet eden Vali Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Bilginin gücüne inanıyorum. Kültürün gücüne de inanıyorum ama eğitimin gücüne daha çok inanıyorum) der, Seyit Kutup. Dolayısıyla bu kitap günleri de aynı zamanda hitap ettiği kitle vasıtasıyla eğitimin parçası olduğunu düşünüyorum. İnşallah faydalı olacak. En azından orada atmosferi koklamak, kitap kokuları arasında dolaşmak da bu eğitimin parçası olacak diye düşünüyorum.” 

Konuşmaların ardından, Valimiz Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Çetin Başaranhıncal, 9. Çorum Kitap ve Kültür Günleri İşbirliği Protokolü’nü imzaladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube