Yayınlanma Tarihi: 03 Mart 2020 Salı

Çorum’dan “Bahar Kalkanı” Harekatına Destek

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı Bahar Kalkanı Harekâtı’na destek olmak için üniversite personelimiz, öğrencilerimiz ve Çorum halkının katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Çorum Valiliği, Çorum Belediye Başkanlığı, Hitit Üniversitesi, Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği ile Muharip Gaziler Derneğinin birlikte organize ettiği “Destek Yürüyüşü ve Duaya Davet” programı için çok sayıda vatandaş Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

Atatürk Anıtı önünden başlatılan, Çorum Şehitliğine kadar süren yürüyüşe, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ilimizin kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Yürüyüşe, “Dualarımızla Devletimizin ve Ordumuzun Yanındayız”, “Dualarımız Mehmetçiğimizle”, “Mehmetçiğin Yanındayız” yazılı pankartlarla katılan öğrencilerimiz, vatandaşlarla birlikte destek sloganları sloganları atarak Çorum Şehitliğine kadar yürüdü.

Çorum Şehitliğinde okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, İdlip bölgesinde,  yaşanan çatışmalardan sivilleri korumak üzere bulunan ve Suriye rejiminin hain saldırısında şehit düşen askerlerimizin isimleri memleketleriyle birlikte tek tek anons edilirken, vatandaşlar “burada” diyerek karşılık verdi. Şehitler için duaların da okunmasının ardından, program sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Bu yürüyüş, ordumuza manevi olarak güç vermekle beraber düşmana birlik beraberliğimizi göstermesi adına çok önemli duruştur”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, programın ardından yaptığı açıklamada, Çorum halkının, “amasız, fakatsız” bir şekilde İdlip şehitleri ve Türk Ordusu’na destek vermek üzere düzenlenen yürüyüşe katıldığını söyledi.

“Bu yürüyüş ordumuza manevi olarak güç vermekle beraber düşmana birlik beraberliğimizi göstermesi adına çok önemli duruştur” diyen Prof. Dr. Öztürk, “Bu duruşu sergileyen, bu yürekli vatan evlatlarının her birine, tek tek, şükranlarımı arz ederim. Rabbim askerimizin ayağına taş değdirmesin. Rabbim, askerlerimizin acı haberini bize verdirmesin. Onlara güç kuvvet versin” diye konuştu.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube