Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2020 Cuma

Üniversitemizi Tercih Edenlerin Sayısı Arttı

YKS-2020 Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına göre, üniversitemizi tercih edenlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 7,85 oranında artarken, genel kontenjanlarda doluluk oranı ise yüzde 4,24 artarak yüzde 93,11 olarak gerçekleşti.

YKS-2020 Merkezi Yerleştirme Sonuçları’nın açıklanmasıyla toplam 83 programımızdan 44’ü ön lisans, 21’i lisans programı olmak üzere 65 programımızda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

Böylelikle lisans kontenjanlarında yüzde 95,12, ön lisans kontenjanlarında ise yüzde 91,95’lik doluluk yaşandı. Bu sonuçlarla birlikte merkezi yerleştirme ile toplam 3.487 öğrenci üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Yeni Açılan Programlarımızın Tamamı Doldu

Üniversitemizde, son dönemde akademik birimlerde gerçekleştirilen yapılanma süreci kapsamında ilk defa öğrenci alan Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği, Çevre Sağlığı, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programları ile yeniden öğrenci alan Matematik Bölümü için ayrılan  

232 kontenjanın tamamı doldu. 

Yüzde 100 Doluluk Oranına Ulaşan Bölümler

Lisans programlarının doluluk oranı yüzde 95,12, ön lisans programlarının ise doluluk oranı yüzde 91,95 olarak belirlenirken, Tıp, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce), Hemşirelik, Sağlık Yönetimi, Çocuk Gelişimi,  İlahiyat, Tarih, Arkeoloji, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Maliye, İktisat, Bankacılık ve Finans, Türk Dili ve Edebiyatı, Antropoloji, Aşçılık, Laborant ve Veteriner Sağlık, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, İlk ve Acil Yardım, Bilgisayar Programcılığı, Tapu ve Kadastro, Harita ve Kadastro, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İşletme Yönetimi, Medya ve İletişim, Muhasebe ve Veri Uygulamaları, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Elektrik, İç Mekan Tasarımı, İnşaat Teknolojisi, Laboratuvar Teknolojisi, Makine, Mekatronik, Mimari Dekoratif Sanatlar, Otomotiv Teknolojisi programlarında ayrılan kontenjanlar yüzde 100 doldu.

54 Ülkeden Bin 87 Uluslararası Öğrencinin Tercihi de Hitit Üniversitesi Oldu

Uluslararası Öğrenciler İçin 2020-2021 Akademik Yılı ön lisans ve lisans programlarına başvuru sonuçlarına göre de Almanya, Mısır, Fildişi Sahili, Kazakistan, Nijerya gibi dünyanın dört bir tarafından üniversitemizde eğitim görmek isteyen öğrenciler oldu.

Toplam 54 ülkeden bin 87 öğrenci, üniversite eğitimi için Hitit Üniversitesi’ne başvururken, başvurusu geçerli olarak değerlendirilen 495 öğrenciden 239 kişi kabul edildi. İlk yerleştirme sonuçlarına göre, kabul edilen 239 öğrenciden 125’i kayıt işlemini yaptırdı. 

Uluslararası öğrenciler için 24 Ağustos’ta başlayan ek başvuru süreci, 11 Eylül 2020 tarihine kadar sürecek.

“Sonuçlar, attığımız stratejik adımların isabetli olduğunu göstermektedir”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite yerleştirme sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, geçen yıl ön lisans ve lisans düzeyinde, toplam 3 bin 638 kontenjanın yüzde 88,87’si dolarken, bu yıl genel kontenjan sayısının 3 bin 745’e yükseltilmesine rağmen doluluk oranının yüzde 4,24 düzeyinde arttığına işaret ederek, “Üniversitemizi tercih edenlerin sayısı, geçen yıla göre yüzde 7,85 oranında artışla 3 bin 487’ye yükseldi.” dedi.

“Bölgemizin ve ülkemizin ihtiyacını dikkate alarak belirlediğimiz eğitim stratejisinin olumlu sonuçlarını görmenin mutluluğu yaşıyoruz” diyen Prof. Dr. Öztürk, akademik birimleri yapılandırırken,  mezuniyet sonrası iş olanakları, bölge ve ülkenin ihtiyaçlarına göre hareket ettiklerini ifade ederek, “Bu yıl ilk defa öğrenci almak üzere Uluslararası İlişkiler (İngilizce) ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümleri ile Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği, Çevre Sağlığı, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programlarını açtık. Matematik Bölümü’ne yeniden öğrenci alınmasını talep ettik. Bu bölümlerin tamamı, beklediğimiz gibi doldu. Sonuçlar, attığımız stratejik adımların isabetli olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

Hitit Üniversitesi’ni tercih eden yeni öğrencileri de tebrik eden Prof. Dr. Öztürk, şöyle devam etti:

“İstihdam odaklı eğitim anlayışımızla, başarılı gelecek için gereken bilgi ve donanımı öğrencilerimize eksiksiz kazandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hitit Üniversitesinin hedefi, analitik düşünen, yeniliklere açık, nitelikli ve değerlerine bağlı mezunlar yetiştirmektir. Türkiye'nin kısa, orta ve uzun vadede hedeflerine ulaşması, gençlerimizin bu niteliklere sahip bireyler olarak yetişmesiyle mümkün olacaktır. Ülkemizin geleceği olan gençlerimize tüm olanaklarımızla elimizden gelen desteği vereceğiz. Üniversitemizi tercih ederek aramıza katılan öğrencilerimizi kutluyorum. Hitit Üniversitesine hoş geldiniz.”

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube