Yayınlanma Tarihi: 07 Temmuz 2013 Pazar

2013-KPSS (A-Grubu ve Öğretmenlik) Sınavı Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca yapılan 2013-Kamu Personeli Seçme Sınavı (2013 KPSS-A Grubu ve Öğretmenlik), 06-07 Temmuz 2013 tarihlerinde 81 il merkezi ve Lefkoşa ile birlikte ilimizde dört oturum halinde yaklaşık 3.500 adayın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

KPSS (A-Grubu ve Öğretmenlik) Sınavı Nedir?  

 

 2013 Kamu Personel Seçme Sınavı A-Grubu ve Öğretmenlik, sadece A-Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılmakta olan lisans düzeyinde bir sınavdır.

 

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar içindir.

 

Bu sınavın sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacaktır. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonraki oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 14 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları gerekmektedir.

 

Sınavın sorunsuzca yapılmasına katkı sağlayan ve her aşamasında görev alan tüm paydaşlarımızagöstermiş oldukları hassasiyet ve değerli katkıları için teşekkür ediyoruz

 

 

ÇORUM İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube