Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2014 Salı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 76. Yılında Anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesinde vefatının 76. yılında akademik, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programı, Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Gülcan Avşin Güneş ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Okutmanı Burcu Özaydın’ın konuşmalarıyla devam etti.

 “Lider olarak Mustafa Kemal” başlığını taşıyan konuşmasında Öğr. Gör. Gülcan Avşin Güneş, Mustafa Kemal’i Türk milletinin kalbinde kahramanlaştıran liderlik vasıflarını anlattı. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine ömrünü adayan Mustafa Kemal’in, halkıyla beraber ve sadece halkı için çalıştığını belirten Öğr. Gör. Gülcan Avşin Güneş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün lider olarak yaptıklarının yeni nesillere örnek olacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı. Okt. Burcu Özaydın ise “Şiirlere Atatürk’ün Dil Devrimi” başlıklı bir konuşma yaptı. Öncelikle Atatürk’ün dil hakkındaki görüşlerinden ve bu konudaki çabalarından bahseden Okt. Özaydın, dil devriminin Türk edebiyatındaki şiirlere nasıl yansıdığını örneklerle anlatarak Türk dili, Türk kültürü ve Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı müddetçe Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de yaşayacağını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Anma programı “Atatürk’ün Son Mektubu” adlı slayt gösterisiyle sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube