Yayınlanma Tarihi: 05 Mayıs 2014 Pazartesi

Öğrencimize 100.000 TL Kazandıran Ders

2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Güz Yarıyılından itibaren İşletme 4. Sınıf birinci döneminde başlayacak olan “Girişimcilik” dersi KOSGEB tarafından Girişimcilik Desteği kapsamına alınmıştır. Buna göre girişimciliğin desteklenmesi, başarılı işletmelerin kurulması ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlayan Girişimcilik dersi ile öğrencilerimiz ekstra bir eğitim almalarına gerek kalmadan dersten başarılı olmak kaydıyla 100.000 TL’lik KOSGEB Girişimcilik Desteklerinden yararlanabileceklerdir.

Girişimcilik dersi seçmeli bir ders olup, hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere bir dönem boyunca yoğun olarak verilecektir. Bu dersi, diğer bölümler ve fakültelerde bulunan öğrencilerimizin de kolaylıkla alabilmesi için gerekli öğrenci işleri otomasyonu tamamlanmıştır. Üniversitemizin öğrencileri Girişimcilik dersini gelecek dönem itibariyle seçebileceklerdir. 

Girişimcilik dersini alan öğrencilerimiz mezun olmadan önce kendi işlerini kurabilecekleri bilgi ve birikime sahip olmalarının yanı sıra KOSGEB’den de Girişimcilik Sertifikası alabileceklerdir. Bu sertifika Türkiye’nin yer yerinde ve zaman sınırı olmaksızın, KOSGEB Girişimcilik desteği devam ettiği sürece ilk iş kurulması aşamasında yararlanılabilecek bir destek olmaktadır. KOSGEB’in Girişimcilik desteği, toplam 4 aşamadan oluşan: İşletme kuruluş desteği, kuruluş dönemi makine teçhizat desteği, İşletme giderleri desteği ve sabit yatırım desteğinden oluşmaktadır. KOSGEB desteği toplamda 30.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 70.000 TL’ye kadar da geri ödemeli olarak kullanılabilecek iki parçadan oluşmaktadır.

Üniversitemiz öğrencilerinin bu Girişimcilik dersini alarak mezuniyet sonrasına bir adım önde başlayacakları bilinmektedir. Bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitemiz, çağın gereklerine uygun olarak klasik eğitimin dışında sertifikalı eğitimi de müfredatına eklemiştir. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube