Yayınlanma Tarihi: 08 Ağustos 2014 Cuma

“Çorum İçin Bir Projem Var” Projesinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz ile Çorum Belediye Başkanlığı arasında imzalanan “Çorum İçin Bir Projem Var” isimli projenin tanıtımı; Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Çorum Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan ile Üniversitemiz Genel Sekreteri Erdal Kanık da toplantıda hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, güzel bir anın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek göreve geldiklerinde bir Rektör Yardımcısı gibi üniversite için çalışacağı sözünü veren Başkan Külcü’nün o günden bu güne, her zaman desteklerini çok yakından gördüklerini ifade etti. “Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm Çorum Belediyesi bizim her zaman yanımızda oldu” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kuzey Kampüsündeki imar planı çalışmalarındaki kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı çalışmalar ile özellikle Güney Kampüsünün oluşturulmasındaki gayretleri ve destekleri için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ekibine teşekkür etti.

Üniversitemizin paydaşlarından aldığı bu desteklerle birçok alanda gelişmeler yaşadığına dikkat çekerek 8 bin 300 olan öğrenci sayımızın 15 bine ulaştığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde 2010 yılında 47.000 TL ile başlayan Bilimsel Araştırma Proje (BAP) desteğimizde de büyük bir artış kaydederek desteklenen proje çeşitliliği ve verilen destek miktarlarının artmasıyla BAP proje desteğimizin yaklaşık 2.500.000 TL’ye ulaştığını açıkladı.

Üniversitelerin bilginin üretildiği ve bu üretilen bilginin tüm toplumun/insanlığın refahına sunulduğu yerler olduğuna dikkat çekerek “Bu anlamda projeleri çok önemsiyoruz ve gücümüz yettiğince proje havuzları oluşturmaya çalışıyoruz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, imza altına alınan bu çalışma ile de kurumsal bir yapıda daha reel ihtiyaçlara dönük, daha çözümcül bir çalışma temposu yakalanacağına inandığını ifade ederek  “Çorum İçin Bir Projem Var” isimli çalışma ile Belediyemizin uğraş alanına giren hemen her konuda Üniversitemizdeki sahip olunan bilgi birikimiyle gerek sosyal, gerekse de teknik her konuda ortak bir proje grubu oluşturulacağını açıkladı.

Kurumsal olarak da bir masa etrafında toplanmanın önemine dikkat çekerek Üniversitemiz ile Belediyemizin ortak dili kullanmasının çok önemli olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bizim coğrafyamızda ilk, Türkiye’de de sayılı projeler arasında yer alan bu örnek çalışmanın Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diledi.

Katılımcıları sevgi ve saygı ile selamlayarak sözlerine başlayan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,  “Yolu er ya da geç yapmak mümkündür ancak bir nesli kaybederseniz o neslin yeniden inşa edilebilmesi çok zor bir durumdur. Bu nedenle elimizdeki imkânları seferber etmeye ve daha hızlı davranmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar bu tutumumuz nasılsa bundan sonrada böyle devam edecektir” diyerek yıllar önce bir ihtiyaç olduğu düşüncesinden hareketle Rektör Yardımcısı gibi Üniversitemiz için çalışma sözünü söylediğini dile getirdi.

“2006-2011 yıllarında Üniversitemiz için bir fetret dönemi olmuştu. Ancak eksiklikler giderildi ve ne mutlu bize ki Üniversitemiz şu anda şehirle bütünleşmiş durumda. Bu bizim gerçekleştirdiğimiz bir şey değil, katkı sunduğumuz bir durumdur. Buradaki esas başarı Rektörümüz ve üniversite yönetiminindir ve yönetimin ortaya koyduğu vizyonla ilgilidir” diyen Başkan Külcü, “Bu şehrin bütün sosyal aktivitelerinde yer alan bir üniversite yönetimi ve üniversitecilik anlayışıyla karşı karşıyayız. Üniversitemiz ne kadar şehre açık olursa, şehirle bütünleşme konusunda arzulu olursa, halkta o kadar üniversiteyi sahipleniyor, o kadar çok katkı sunmaya gayret ediyor” diyerek bir kent üniversitesi düşüncesi göz önünde tutularak kampüs meselesinin halledildiğini açıkladı.

“Üniversite ile beraberliğimizi, yol arkadaşlığımızı çok önemsiyoruz” diyerek “Çorum İçin Bir Projem Var” isimli çalışmanın gelecek açısından şehrin/belediyenin/üniversitenin marka değerini daha da yükselteceğini ifade eden Başkan Külcü, Çorum Belediyesinin toplumun her kesimiyle iç içe olduğunu belirterek “Üniversite bünyesinde bizi ilgilendiren tüm projeleri destekleyeceğiz” dedi.

“Eğer dünyada güçlü olmak, yarına güvenle bakmak istiyorsak bilgiyi üretme mecburiyetimiz var” diyen Başkan Külcü, “Herkesin üzerine düşen sorumluluklar var. Biz bugün bu imzaları atarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Üniversitemiz de üzerine düşeni yapıyor. İnşallah bundan güzel sonuçlar çıkar” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a yapmış olduğu değerli çalışmalar için teşekkür eden Başkan Külcü, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada üniversiteye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

“Çorum İçin Bir Projem Var” projesinin tanıtım toplantısı sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kuzey Kampüsü peyzaj çalışmaları ve spor sahasından dolayı ayrıca Başkan Külcü’ye teşekkür ederek HÜBTÜAM binasının inşaat alanında incelemelerde bulundular.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube