Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2015 Çarşamba

Sungurlulu İşadamları Rektörümüzü Ziyaret Etti

Sungurlulu işadamları Haydar Ali Öztaş, Salih Zeki Öztekin ve Alaittin Akel, Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler. 

İşadamları Haydar Ali Öztaş, Sungurlu Fakülte ve Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Salih Zeki Öztekin ve Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alaittin Akel, yıllardır büyük çaba harcamalarına rağmen bir türlü yapılamayan Sungurlu Meslek Yüksekokulu Kampüsünün 1. Etabının yaklaşık bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, bunda en büyük paya sahip olan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a Sungurlu halkı adına şükranlarını ve teşekkürlerini ilettiler. İşadamları, İstanbul’da ve Sungurlu’da faaliyet gösteren işadamları, Sungurlu sivil toplum kuruluşları ve Sungurlu halkı olarak Dernek çatısı altında yaptıkları çalışmanın son aşamaya geldiğini ifade ederek, Sungurlu Kampüsünün ikinci etabı için daha önceden söz verdikleri şekilde destek olacaklarını Rektörümüze ilettiler.

Sungurlulu işadamları ayrıca, Rektör Prof. Dr. Alkan’ın göreve gelmesiyle birlikte Üniversitenin büyük bir değişim yaşadığını, birçok yeni bölüm açıldığını, akademik personel niteliği ve niceliğinin arttığını söyleyerek bütün bu gelişmeleri Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda da gördüklerini ve Üniversitemizin Sungurlu ilçesinin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı için çok önemli olduğunu vurguladılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, ilçelerimizde yer alan meslek yüksekokullarından en çok öğrenciye sahip olan ve 27 Haziran 2014’te temeli atılan Sungurlu Meslek Yüksekokulunda (SMYO) kampüs inşaatı kapsamında yapılan çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini, kısa bir süre içerisinde uzun mesafe kat ettiklerini ve bu süreç zarfında Sungurlunun çok büyük desteğinin olduğunu söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin her geçen büyüdüğünü, ilin tüm dinamikleri ile hep birlikte yapılan çalışmaların sonucunda da Üniversitemizin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti.

Kampüs içerisinde sonraki etaplarda Spor Salonu, Kongre ve Kültür Merkezi ile Kreş yer alacağını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Sungurlulu hayırsever iş adamlarının ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları destekler ile ikinci etap inşaat çalışmalarının da kısa sürede tamamlanmasının planlandığını vurguladı. Üniversitemizin ilimize örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, tüm çalışmalar bittiğinde kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, çevre dostu, enerji tasarrufu odaklı, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olacağını belirterek ayrıca kampüs içerisinde KYK tarafından yapılması planlanan 300 kişilik yurt binasının da çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube