Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2018 Pazar

Öğrencilerimize Sunulan Yemek ve Diğer Burs İmkânlarımız Artarak Devam Ediyor

Öğrenci merkezli yönetim anlayışıyla çalışmalarını hızla sürdüren Üniversitemiz, eğitim-öğretim faaliyetlerinin en üst seviyede gerçekleştirilmesinin yanı sıra, öğrencelerimizin her yönüyle kendilerini geliştirmeleri adına yeni fırsatlar sunmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bir nebze de olsa daha iyi şartlarda eğitim vermek amacıyla, imkânlar ölçüsünde destek olmaya çalışmaktadır.

Üniversitemizde Çorum Hitit Vakfı tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize eğitimleri süresince verilmek üzere burs desteği sağlanmaktadır. 2015 yılından beri Üniversitemizde ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin bir kısmı, hayırsever iş insanları tarafından oluşturulan Çorum Hitit Vakfı tarafından desteklenmektedir. Önceki yıllarda da öğrencilerimize burs veren Çorum Hitit Vakfı, burs verdiği öğrenci sayısını her geçen yıl arttırmak suretiyle daha fazla öğrenciye destek olmaya çalışmaktadır. Vakfın burs desteği, 2018 yılında 120’nin üzerinde öğrenciye ulaşmaktadır.

Yemek Bursundan Faydalanan Öğrenci Sayımız 4.000’e Ulaştı

Üniversitemiz tarafından başvuru yapan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ücretsiz yemek tahsis edilmekte ve ihtiyaç sahibi her bir öğrencimize bu destek kapısı açık tutulmaktadır. Bu yıl 700’e yakın öğrencimize karşılıksız yemek bursu verilmektedir. 2011 yılından itibaren toplamda 4.000 öğrencimiz bu desteğimizden faydalanmıştır.

Üniversitemizde yemek menüleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı kontrolünde hazırlanmakta olup, servisler yetişmiş aşçı ve personel tarafından yapılmaktadır.

Öte yandan Üniversitemizde öğrencilerin yemek ücretleri belirlenirken fiyatların minimum düzeyde tutulabilmesi için imkânlar olabildiğince dikkate alınmaktadır. Öğrencilerimiz zengin menüden oluşan öğünlük yemeği 1,50 TL’den yiyebilmektedir. 

Öğrenci ve çalışanlarımızın sağlıklı koşullarda hizmet alabilmeleri için menüler belli aralıklarla Rektörlük tarafından görevlendirilen akademisyen ve diyetisyenlerce kontrol edilmekte, yemekhanelerin hijyeni sıklıkla denetlenmektedir. Üniversitemizde sağlıklı beslenmeye yönelik hizmetin her aşamasında; personel, fiziksel alan, araç ve gereçlerin temizliği ve hijyeni, yiyecek maddelerinin hazırlaması, yiyeceklerin tekniğine uygun olarak pişirilmesi, servisi, tüketime sunulması ve besin güvenliğinin sağlanması gibi hususlar, kadromuzda bulunan diyetisyenimizin kontrolünde yapılmaktadır.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, geleceğimizin en büyük teminatı ve aydınlık yarınlarımızın mimarı olan gençlerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri için büyük bir gayret ve çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti. Hitit Üniversitesi’nin yönetim anlayışının merkezinde öğrenci olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Unutulmamalıdır ki, dünyadaki en önemli kazanım ve hazine, yetişmiş insan gücüdür. Üniversiteler olarak bizler, eğitimin en doruk noktasıyız. Gençlerimizi yetiştirmek demek sadece iyi bir eğitim vermek değil; her zaman ve her şekilde onların da yanında olduğumuzu onlara hissettirmektir. İhtiyaç sahibi olan ve talep eden, ya da bizim bir şekilde ulaşabildiğimiz hiç bir öğrencimizin yemek bursu talebini bugüne kadar geri çevirmedik ve bundan sonra da çevirmeyeceğiz” diyerek, Üniversitemizde 2011 yılından bu yana devam eden bu anlayışla imkânlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize verilen desteğin her geçen gün arttığını vurguladı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube