Yayınlanma Tarihi: 05 Mayıs 2019 Pazar

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Akredite Oldu

Nisan 2019 ayı içerisinde Türkiye’deki Genel Cerrahların Çatı Derneği olan Türk Cerrahi Derneği’nin Yeterlilik Kurulu Başkanı ve Akreditasyon Kurulu üyelerinden oluşan heyet Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalını ziyaret etmiş ve Genel Cerrahi Anabilim Dalında, asistan eğitiminin uluslararası ölçülerde olup olmadığı, kliniğimizin fiziki yapısı, hasta ve asistan doktor odaları, kütüphane ve bilgiye elektronik ortamda erişim imkânları, asistanların periyodik sınavları ve karneleri, yıllık eğitim programı, öğretim üyeleri ve asistanların verdiği ders ve seminerler, konsey ve multidisipliner toplantılar, cerrahi asistanı eğitiminde çok önemli yerleri olan yoğun bakım, patoloji, radyoloji, gastroenteroloji bölümleri, ameliyathaneler, Anabilim Dalımızda gerçekleştirilen ameliyatların çeşitleri ve sayıları gibi birçok ölçüt incelenerek değerlendirilmişti. 

Yapılan değerlendirme sonucunda Genel Cerrahi Anabilim Dalımız “Asistan Eğitimi” açısından uygun ve yeterli bulunarak Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Akreditasyon Belge takdimi için yapılan törene Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türk Cerrahi Derneği Yeterlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faik Özçelik, 2. Başkan Prof. Dr. Neşet Köksal ve Eşyetkilendirme Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Zafer Ergül, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri, asistanları ile Genel Cerrahi servis ve ameliyathane hemşireleri katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Üniversitemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Settar Bostanoğlu, Türkiye’de Sağlık Bakanlığına bağlı 61 adet Eğitim Araştırma Hastanesi, 59 Adet Tıp Fakültesi ve 11 Adet Özel/Vakıf Üniversitesi olmak üzere toplam 131 merkezde Genel Cerrahi Eğitimi verilmekte olduğunu ve bunlar içerisinde Türk Cerrahi Derneği tarafından akredite edilen 20 merkez bulunduğunu söyledi. Bunların büyük kısmının İstanbul, Ankara, İzmir de bulunmakta olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bostanoğlu, Hitit üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın beş yıllık genç bir klinik olmasıyla beraber Mersin, Adana Çukurova ve Konya Selçuk Üniversitesi ile birlikte bu belgeyi almaya hak kazanan dört Anadolu üniversitesinden birisi olduğunu belirtti.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ise 2013 yılında Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında göreve başladığında kendisi ile birlikte tam zamanlı bir profesör ve bir yardımcı doçent olmak üzere iki öğretim üyesinin bulunduğunu, günümüzde ise Anabilim Dalında üç profesör, iki doçent, üç doktor öğretim üyesi ve dört asistanla birlikte 12 öğretim elemanının tam zamanlı olarak görev yaptığını söyledi. Genel Cerrahi Anabilim Dalında her türlü onkolojik ameliyatların ve ileri laparoskopik yöntemlerin yapılabildiğinin altını çizen Prof. Dr. Dolapçı, asistan eğitiminin de başarıyla yürütüldüğünü söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da yaptığı konuşmada Hitit Üniversitesi olarak akreditasyon konusuna çok önem verdiklerini, yapılan işlerin ölçülebilir olmasının ve kalitesinin belgelendirilmesinin, kalitenin sürdürülebilirliğinin gereği olduğunu söyledi.  Tıp Fakültemizde Genel Cerrahi Anabilim Dalının akredite olmasından dolayı Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerini tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Tıp Fakültesindeki gelişmelerin Çorum’a olduğu kadar ülkemize de katkısının olduğunu vurguladı.

Türk Cerrahi Derneği Yeterlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faik Özçelik ise Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında yaptıkları değerlendirmeden çok memnun kaldıklarını ifade ederek genç bir Tıp Fakültesi olmasına rağmen Genel Cerrahi Anabilim Dalının eğitim yeterliliğinden etkilendiklerini belirtti. 

Gerçekleştirilen tören akreditasyon belgesinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube