Çorum'da Lise Öğrencilerine Yönelik Kariyer ve Bilim Konferansları Gerçekleştirildi


Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Araştırma Görevlisi Dr. Muhammed Yusuf Onay, 2025 yılı Mayıs ayı içerisinde üç farklı lisede öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli konferanslar gerçekleştirdi.

İlk olarak 6 Mayıs 2025 tarihinde Çorum Fatih Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte Dr. Onay, öğrencilerle bilim, felsefe ve kariyer odaklı çok yönlü bir sohbet gerçekleştirdi. Bu konferansı 20 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilen iki ayrı oturum izledi. Sabah oturumu Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, öğleden sonraki oturum ise Çorum Merkez Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Konferanslarda, kariyer kavramı yalnızca bir meslek edinme süreci olarak değil; bireyin içsel potansiyelini keşfetmesi, hayatına yön verme bilinci kazanması ve değer temelli bir yaşam inşa etmesi açısından çok boyutlu bir yolculuk olarak ele alındı. Yapay zekâdan kuantum teorilerine, zihinsel dayanıklılıktan zamanın anlamına kadar uzanan başlıklarda katılımcılarla birlikte kavramsal tartışmalar yürütüldü.

Dr. Onay, başarıya ulaşmanın sadece teknik bilgi ile değil; duygusal zekâ, disiplin, farkındalık ve anlam arayışı ile mümkün olduğunu vurguladı. Öğrencilerin yoğun ilgisi, meraklı soruları ve aktif katılımları, bu tür etkinliklerin ne denli etkili ve gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Hitit Üniversitesi olarak, öğrencilerle buluşmaları ve bilgi paylaşımını teşvik eden bu tür akademik ve sosyal faaliyetlerin artarak sürdürülmesi hedeflenmektedir.



HIZLI ERİŞİM