Cumhuriyet’in İlk 100 Yılında Demiryolu Politikaları Konferansı Düzenlendi


Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tarafından “Cumhuriyetin İlk 100 Yılında Demiryolu Politikaları” konferansı düzenlendi.
Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konferans, Dr. Veli Ahmet Çevik tarafından verildi.
Konuşmasında dünya demiryolu tarihi başta olmak üzere jeopolitik konumu itibarıyla oldukça stratejik bir noktada olan ülkemizin Osmanlı Devleti’nden miras kalan demiryolu hatlarına değinen Dr. Çevik, Cumhuriyet’in kurulduğu yıllardaki demiryolu politikaları ile 2000’li yıllardan itibaren tekrardan önem verilen ulaştırma sektörü ve demiryolları özelinde bir değerlendirmede bulundu.
Programın devamında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dr. Çevik, sektördeki istihdam alanları hakkında bilgi verdi.  
Düzenlenen konferansa akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Instagram X
Erişilebilirlik

Yazı Boyutu:
Görünüm: