Hitit Üniversitesi SBMYO'da MEDEK Akreditasyon Süreci İçin İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi


Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yürütülen kalite güvencesi ve akreditasyon çalışmaları kapsamında, 2026 yılı MEDEK saha ziyaretleri ile öz değerlendirme dosyalarının hazırlanmasına yönelik iç paydaş toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıya, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ercan ONAY, Medya ve İletişim Programı, Bankacılık ve Finans Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı akademik personeli katıldı.


Toplantıda, MEDEK akreditasyon sürecinin planlanan takvimi doğrultusunda yürütülecek çalışmalar ele alınırken, 2026 yılında gerçekleştirilecek saha ziyaretlerine hazırlık kapsamında izlenecek yol haritası değerlendirildi. Programlara ait öz değerlendirme raporlarının hazırlanması, kanıt dosyalarının oluşturulması, akreditasyon ölçütleri doğrultusunda yapılacak iyileştirme çalışmaları ve görev paylaşımı gibi konular üzerinde duruldu.


İç paydaşların görüş ve önerilerinin de değerlendirildiği toplantıda, programların eğitim-öğretim kalitesini sürekli geliştirmeye yönelik uygulamalar ile kalite güvencesi sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.


Toplantının sonunda, akreditasyon sürecinin planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi için ilgili programlar arasında iş birliğinin sürdürülmesi ve hazırlık çalışmalarının belirlenen takvim doğrultusunda devam ettirilmesi kararlaştırıldı.



Instagram X Facebook Youtube Next Sosyal
Akreditasyon Logosu     
Erişilebilirlik

Metin Boyutu: