Medya ve İletişim Programı Öğrencileri Sektörde Çalışan Mezunlarla İkinci Buluşmasını Gerçekleştirdi. (16/11/2021)
Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Medya ve İletişim Programından mezun olarak çeşitli medya kuruluşları, reklam ajansları ve firmaların basın, yayın ve halkla ilişkiler birimlerinde iş hayatına başlayan mezun ve mezun durumunda olan öğrenciler, çalışma hayatı ve sektörle ilgili tecrübelerini 1.sınıf Medya ve İletişim Programında okuyan öğrencilere aktardı. Gerçekleştirilen ikinci buluşma etkinliğine program öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin ikinci konuğu, mezun durumda olan İrem Asena Kaykaç oldu. Staj yaptığı süre içerisinde Çorum’da faaliyet gösteren bir ajansta işe alınan Asena, öğrenci arkadaşlarına çalışmış olduğu reklam ajansının işleyişi ve üniversitede okurken öğrendiği Reklamda Oluşturuculuk dersi reklam fikirlerinin ve ayrıca grafik, kurgu ve montaj programlarının sektörde ne kadar önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek öğrenci arkadaşlarına tavsiyelerde bulundu. Okulda öğrenmiş olduğu bilgilerin sektördeki çalışmalarının temelini oluşturduğuna dikkat çeken Kaykaç, her bir dersin uygulamalı olarak sektörde karşılığının bulunduğunu ifade etti. Örneğin, okurken sosyal medya hesapları üzerinden kurmuş olduğumuz ajans hesaplarının yönetimi üzerinden gerçekleştirdiğimiz grafik tasarımlarını, fotoğraf çekimlerini ve video kurgu-montajlarını sektörde de yapıyoruz. Bu açıdan aldığım dersler bana fikir ve yön verici oldu, dedi.
Gerçekleştirilen öğrenci-mezun buluşmalarının ikincisi soru cevap şeklinde devam ederek, okuyan öğrencilerin mezunlara sorduğu soruların ardından program sona erdi.