Turizm ve Otel İşletmeciliği Programımız Budaközü Vadisi Yürüyüş Parkurunu Temizledi
Hitit Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programımız Toplumsal Sorumluluk Odaklı Eğitim Çalışmaları kapsamında Hattuşa Ören Yerini ikiye ayıran Budaközü Vadisi’ndeki Yürüyüş Parkurunu temizlediler. Etkinliğe Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ali İzzet Yılmaz ve Öğr. Gör. Duran Kuru eşliğinde bölüm öğrencileri katıldı.
Öğrencilerin, Çorum’un tarihi ve doğal turistik alanlarını yakından görmeleri amacıyla da yapılan etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler ilk önce Boğazköy Müzesi’ni ziyaret ettiler. Boğazköy Müzesi’nde Hititolog olarak görev yapan Özgür Meriç tarafından öğrencilere Hititler, Hattuşa ve müzedeki Asur, Hitit, Galat, Frig, Roma dönemlerine ait eserler hakkında bilgi verildi. Müze ziyareti sonrasında verdiği bilgiler için Özgür Meriç’e teşekkür edilerek Budaközü Vadisi’ne geçildi.
Boğazkale Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen Şahin Şeker eşliğinde temizlik yapılacak parkura gelen öğrenciler, Budaközü Çayı ve çevresinde yürüyüş ve piknik yapanlar tarafından bilinçsiz bir şekilde doğaya atılan ve geri dönüşümü çok uzun yıllar alacak plastik, naylon, cam ve diğer çöpleri toplamışlardır. Vadi boyunca yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki parkurdan toplanan çöpler, öğrenciler tarafından Hattuşa Ören Yeri girişine kadar getirilerek görevlilere teslim edildi.
Temizlik etkinliği sonunda Hattuşa Ören Yeri’ne gelen öğrencilere, Dr.Öğr.Üyesi Ali İzzet Yılmaz kentin surları, Büyük Tapınak, Erzak Depoları, Arslanlı Kapı, Yer Kapı, Sfenksli Kapı, Kral Kapı, Hiyeroglifli Oda hakkında bilgi verildi. Öğrenciler son olarak Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı ziyareti ile etkinliği tamamlandı.