Turizm ve Otel İşletmeciliği Programımız İncesu Vadisi Yürüyüş Parkurunu Temizledi


Hitit Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programımız Toplumsal Sorumluluk Odaklı Eğitim Çalışmaları kapsamında İncesu Vadisi’ndeki Yürüyüş Parkurunu temizledi. Etkinliğe Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ali İzzet Yılmaz, Öğr. Gör. Yusuf Ormankıran ve Öğr. Gör. Duran Kuru eşliğinde bölüm öğrencileri katıldı.  

Öğrencilerin, Çorum’un tarihi ve doğal turistik alanlarını yakından görmeleri amacıyla da yapılan etkinliğe çok sayıda  öğrenci katıldı. Öğrenciler ilk önce Şapinuva Ören Yeri’ni ziyaret ettiler. Hitit Üniversitesi öğretim elemanları tarafından kazılan Şapinuva Ören Yeri’nde görevli Hititolog Murat Aydın tarafından öğrencilere Hititler hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Şapinuva’nın diğer Hitit kentlerinden farklı yönleri belirtilerek A Binası (simetrik bina), C binası (ticari işlevi olan bina), döküm atölyeleri, kentin yaşadığı deprem izleri, Ağılönü bölümünden bulunan taş döşem, kurban çukurları, erzak depoları, koruma duvarları hakkında açıklamalar yapıldı. Şapinuva Ören Yeri ziyareti sonrasında verdiği bilgiler için Murat Aydın’a teşekkür edildi ve ardından  İncesu Vadisi’ne geçildi.

Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ali İzzet Yılmaz eşliğinde temizlik yapılacak parkura gelen öğrenciler, İncesu Vadisi ve çevresinde yürüyüş ve piknik yapanlar tarafından bilinçsiz bir şekilde doğaya atılan ve geri dönüşümü çok uzun yıllar alacak plastik, naylon, cam ve diğer çöpleri topladılar. Vadi boyunca yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki parkurdan toplanan çöpler, öğrenciler tarafından vadi girişine kadar getirildi.




Erişilebilirlik

Yazı Boyutu:
Görünüm: