Çorumlu Obası Eğitim Gezisi Etkinliği
Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı Öğrencilerinden Çorumlu Obası’nda Uygulamalı Rekreasyon Etkinliği
Hitit Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı 2. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Yasemin Kılıç yürütücülüğünde verilen Kampüs Rekreasyonu dersi kapsamında 14 Kasım 2025 tarihinde Çorumlu Obası’na eğitim gezisi düzenledi.
Türkiye Yeterlilikler/ Akreditasyon Çerçevesi ile uyumlu şekilde planlanan etkinlik, dersin öğrenme çıktıları ve program kazanımlarını desteklemeyi amaçladı. Öğrenciler ziyarette geleneksel Türk kültürü ve rekreasyon faaliyetlerine yönelik uygulamaları yerinde inceleme fırsatı buldu.
Gezi kapsamında öğrenciler;
• Geleneksel Türk okçuluğu,
• Ebru sanatı,
• Geleneksel Türk savaş sanatı
gibi kültürel ve sportif etkinliklere katılarak hem teorik bilgilerini pekiştirdi hem de uygulamalı deneyim kazandı.
Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri öğrencilerinin, rekreasyonun çocuk gelişimi ve sosyal bütünleşme açısından önemini sahada gözlemlediği bu etkinlik, aynı zamanda Türk kültürel mirasının korunması ve tanıtılması açısından da değerli bir öğrenme ortamı oluşturdu.
Etkinlik sonunda öğrenciler ve öğretim elemanları, misafirperverlikleri ve katkıları için Çorumlu Obası yetkililerine teşekkür etti.