Yayınlanma Tarihi: 09 Kasım 2011 Çarşamba

Üniversitemiz Rektörü ALKAN’ın 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 73. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz. 10 Kasım, artık bir anma ve matem günü olmaktan çok, Atatürk'ün bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere aktarılmasına vesile olan özel bir gündür. Atatürk'ün "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi ve hislerimi anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." sözlerinde ifade edildiği gibi; Mustafa Kemal'i anlamak onu şeklen değil, onun düşünce ve ilkelerini özümsemektir. Geçmişi, ülkemizin hangi şartlarda kurulduğunu unutmamak, milletçe geleceğimize sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerinin koruyucusu olarak bayrağımızı göklerde dalgalandırmak, Türk gençliğinin ve vatanını seven herkesin asli görevidir.
 
Tüm umutların tükenmeye başladığı bir dönemde milletimizin çelikleşmiş iradesini İstanbul'dan Samsun'a, Samsun'dan Havza'ya, Amasya'ya, Erzurum'a, Sivas'a, Ankara'ya ve ardından "büyük zafere" taşıyan Mustafa Kemal Atatürk eşsiz bir liderdi. I. Dünya Savaşından sonra Anadolu'nun işgal edildiği, karanlık ve felaket dolu günlerde Büyük Önder bütün zorlukları aşmayı bilmiştir. Şiirsel ifadeyle O'na, düşman çok dediler; "yenilir" dedi, ordu yok dediler; "kurulur" dedi, para yok dediler; "bulunur" dedi. O "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolası ile milyonlarca kahraman Anadolu insanı ile önce bağımsızlık savaşı vererek ulusal egemenliği gerçekleştirmiş, ardından hukuk, ekonomi, siyaset, eğitim-bilim, sağlık ve sosyal alanlarda, genç Türk Devleti'nin kalkınma ve çağdaşlaşma dönemini başlatmıştır.
 
Hitit Üniversitesi olarak gençlerimizi Atatürk'ün büyük hedefleri doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine sahip ve onu savunan bireyler olarak yetiştirmek kararında ve azmindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Yurt sevgisi ona hizmet ile ölçülür" sözünde olduğu gibi gençlerimizi "Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi, devleti ve milleti ile bölünmez bütünlüğü" anlayışı içerisinde; yürekleri yurt sevgisi ile dolu, aklı ve bilimi öne alan, milli ve manevi değerlere önem veren, geleceği görebilen ve daha ileriye götürmeyi amaçlayan, ülke ve toplum sorunlarını bilen ve bunlara çözüm yolları üreten, vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz.
 
Bu duygularla Aziz Atatürk başta olmak üzere, onun silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anarken; daha kalkınmış ve daha mutlu bir Türkiye dileklerimle saygılarımı sunarım.
 
 
Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Hitit Üniversitesi Rektörü


 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube