Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2012 Cumartesi

Üniversitemiz SBE Müdürü ve İİBF Dekan vekili Prof.Dr. Gülen ELMAS ARSLAN doktora Jüri üyesi olarak Newcastle Üniversitesine davet edildi.

Hitit Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan vekili Prof.Dr. Gülen ELMAS ARSLAN doktora Jüri üyesi olarak Newcastle Üniversitesine davet edildi. Arslan, Gazi Üniversitesi öğretim üyesiyken, Geri Kalmış Bölgelerde Yatırım ve İstihdamı Geliştirme Merkezi Müdürlüğü esnasında misafir öğrenci olarak Newcastle Üniversitesinden kabul ettiği ve Türkiye'deki uygulamaya ilişkin tez danışmanlığını yürüttüğü öğrencinin, "Kırsal Kalkınma ve Kadın" temalı doktora tezinin tez savunmasına katılma davetini kabul etmiştir. Tez savunması Prof.Dr. Gülen ELMAS ARSLAN'ın İngiltere Kent Üniversitesinde akademik çalışmalarını yürüteceği Mayıs-Ağustos dönemine denk getirilmesi planlanmaktadır. Arslan bu görev için Newcastle Üniversitesi "School of Agriculture, Food and Rural Development", gidecektir. Türkiye'den öğretim üyelerine yönelik çok sık rastlanmayan bu davetin bizim üniversitenin bir mensubuna yapılmış olması üniversitemiz için gurur verici bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.