Yayınlanma Tarihi: 02 Aralık 2015 Çarşamba

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık Günü, engelli bireylerimizin sorunlarına, ihtiyaçlarına dikkat çekmek, toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak açısından önemli ve anlamlı bir tarihtir.

21. yüzyılda toplumların gelişmişlikleri artık insana verdikleri önemle belirlenmektedir. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde gelişen insan hakları anlayışıyla engelli bireylerin her alandan herkes gibi özgürce ve rahatça yararlanabilmesi için her tür imkân sunulmaya çalışılmaktadır.

Hitit Üniversitesi olarak, engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak; ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan ve haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân vermek en temel amacımızdır.

Hayatın içinde bir ve bütünüz. Engelli engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir. Bu itibarla göreve geldiğimizden bugüne kadar Üniversitemizin iş birliği yaptığı kamu ve özel sektörlere bu konuda araştırma geliştirme desteği vermesinin önceliklerimiz arasında olduğunun bilinmesi arzusunda olup sivil toplum kuruluşlarımız ve gençlerimizin de katkılarıyla daha çok yol alacağımıza yürekten inanıyorum. 

Engelli bireylerimizin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması umudunda olup bu anlamlı günün toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu arttırması temennisiyle engelli-engelsiz tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunarım.

     

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube