Yayınlanma Tarihi: 08 Şubat 2015 Pazar

Üniversitemizde Uzun Süreli Yurt Dışı BAP Destek Başvuruları Başlamıştır

Üniversitemizde, eğitimin uluslararasılaşması kapsamında yapılan yoğun çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir. Akademik personelimizin sahip olduğu bilgi birikimlerini dünyadaki diğer üniversitelerdeki meslektaşlarıyla paylaşmak ve karşılıklı sinerji oluşturarak, ortak bilimsel ve akademik çalışmalar yapılmasını sağlamak üzere uzun süreli yurt dışı görevlendirme destekleri verilmeye devam etmektedir.

Bu kapsamda 2010-2014 yılları arasında Üniversitemizin 100’e yakın öğretim elemanı başta YÖK desteği olmak üzere TÜBİTAK (2219; 2214/A vb.) ve BAP destekleri kapsamında dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde bilimsel araştırma yapma ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma fırsatını yakalamıştır.

YÖK ve TÜBİTAK tarafından verilen desteklere ek olarak Üniversitemizde görev yapan öğretim üyeleri ile Doktora, Tıpta Uzmanlık ya da Sanatta Yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacılara yurt dışındaki üniversiteler veya araştırma kuruluşlarında yapacakları çalışmalar için Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimimiz aracılığıyla geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yeni BAP yönergemiz kapsamında hizmete sunulan 7 farklı proje türünden biri olan 19006-Uluslararası Araştırma Projesi ile Üniversitemiz kaynaklarından yurt dışı araştırmaları için de destek sağlanmaktadır.  

19006-Uluslararası Araştırma Projesi kapsamında uzun süreli yurt dışı görevlendirmeleri için 2015 yılı birinci başvuru dönemi 01 Şubat 2015 tarihi itibari ile başlamış olup, 28 Şubat 2015 tarihinde sona erecektir. Proje başvuruları ve izleyen tüm süreçler, Üniversitemiz Senatosu tarafından 20 Kasım 2014 tarihinde kabul edilen “Hitit Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Yönergesi” kapsamında yapılacaktır. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube