Yayınlanma Tarihi: 07 Ocak 2016 Perşembe

Üniversitemizde iThenticate İntihal Programı’nın Kullanım Alanı Genişletildi

Bilindiği üzere Üniversitemiz, günümüzün en önemli akademik etik ihlal sorunlarından biri olan intihal konusunda bilinç oluşturarak hak ihlallerinin önüne geçmek ve uzun süren akademik hayatın herhangi bir aşamasında bu tür problemlerle karşılaşılmasına engel olmak amacıyla, bilimsel çalışmalardaki intihalleri tespit etmeye yarayan bir intihal programını (iThenticate) uzun bir süredir öğretim üyelerimizin hizmetine sunmaktadır. 

Internet bağlantısı üzerinden öğretim üyelerimizin kullanıcı adı ve şifreleri ile kullanabilecekleri bu program için ihtiyaç duyulan şifreler ve programın kullanılması için gerekebilecek bilgisayar ayarları hakkında bilgiler,  aşağıda iletişim bilgileri yer alan personelimiz ile iletişime geçilerek temin edilebilir. 

İnternet bağlantısı üzerinden tez, ödev, makale, bildiri vb. her türlü elektronik formattaki dosya (pdf, doc, docx, vb.) programa yüklenmek suretiyle, ilgili çalışmanın orjinallik raporu alınabilmektedir. Programın kampüs dışında kullanılması durumunda proxy ayarlarının yapılması gerekmektedir. 

Öğretim üyelerimiz şimdiye kadar bu program ile

* Öğrencilerimizin lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) tez, seminer ve ödevlerini,

* Sempozyumlara gönderecekleri bildirilerini,

* Yayımlanmak üzere dergilere gönderecekleri makalelerini

test etme imkanı bulabiliyorlardı. 

Üniversitemizde tam zamanlı olarak çalışan öğretim üyelerimizin bundan sonra  

* Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) ve Yurtdışı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında yapmış oldukları proje/çalışma başvurularının yayın özetlerini ve varsa tam metinlerini de bu program ile test etmeleri gerekeceğini hatırlatır, kendilerine çalışmalarında başarılar dileriz. 


iThenticate programının kullanım klavuzu için tıklayınız.

Programın kullanımı için gerekli şifreler ve bilgisayar ayarları konusunda destek için tıklayınız.


HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube