Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2016 Çarşamba

Rektörümüzün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlatmış olduğu kurtuluş mücadelemizin 97. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Milletimizin bağımsızlığa olan inancıyla 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlayan ve kararlılıkla yürütülen bağımsızlık mücadelesi bir kahramanlık destanına dönüşerek, eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Atatürk’ün, milli mücadele, birlik ve beraberlik ruhunun simgesi haline gelen bu anlamlı günü Türk gençliğine ithaf etmesi onlara vermiş olduğu değerin de en büyük göstergesidir. Bizlere emanet edilen vatan topraklarını bütün güzellikleriyle gelecek kuşaklara taşımak da gençlerimizin görev ve sorumluluğundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Üniversitemizin değerli öğrencileri olmak üzere tüm gençliğimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutlar; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarım.


Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
        Rektör                     

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube