Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2017 Pazartesi

“Üç Boyutlu Yazıcı İle Üretim Teknikleri” Dersi Müfredata Eklendi

Dünyadaki ve ülkemizdeki değişim ve gelişmeleri dikkate alarak ders müfredatlarını sürekli yenileyen ve güncel tutmaya çalışan Üniversitemizde, son olarak “Üç Boyutlu Yazıcı İle Üretim Teknikleri” adlı ders, Mühendislik Fakültemizin Makine Mühendisliği bölümünün ders müfredatına eklendi.   

Bilindiği üzere bilgisayar ortamında üç boyutlu olarak çizilmiş nesneleri üst üste ince tabakalar halinde üreten cihazlar olan üç boyutlu yazıcılar, kullandıkları teknoloji sayesinde tasarlanan ürün veya prototipleri çok daha hızlı ve kaliteli bir şekilde üretilebilmekte, tasarlanan ürünlerin olası sorunları erkenden fark edilerek henüz üretim aşamasında iken geleneksel imalat yöntemlerine göre daha hızlı bir şekilde değişikliğe gidilebilmektedir. Bu teknoloji ile yüksek kaliteli bir modele hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilerek ulaşılabilmektedir. Günümüzde bu teknoloji endüstriyel ve mimari tasarımlarda, inşaat mühendisliğinde, otomotiv sanayiinde, havacılık ve uzay endüstrisinde, tıp ve dişçilik sektöründe ve küçük ev aletlerinin yapımında kullanılmaktadır.

Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi ders müfredatına eklenen bu ders ile öğrencilerimiz söz konusu teknolojiyi öğrenerek uygulama imkanına ulaşacaklardır.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube