Yayınlanma Tarihi: 01 Şubat 2017 Çarşamba

Üniversitemizde “II. Uluslararası Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu” Düzenlenecektir

Üniversitemiz ev sahipliğinde “II. Uluslararası Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu” 27-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Üniversitemiz ve Türk Tarih Kurumu iş birliğiyle gerçekleştirilecektir.

İlki 22-23 Ekim 2015 tarihinde Muğla’da düzenlenen “I. Uluslararası Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu”nun temasını Kentleşme ve Kurumsallaşma: Değişim ve Dönüşüm oluşturmuştur. Üniversitemizde düzenlenecek olan “II. Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu”nun temasını ise Yollar ve Köprüler oluşturmaktadır.

Anadolu Uygarlıkları sempozyum serileriyle, yeni araştırmalar ışığında farklı temalarla Anadolu Medeniyetlerinin yapı taşlarının külliyatının (corpusunun) oluşturulması amaçlanmaktadır.

Sempozyum ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.