Yayınlanma Tarihi: 28 Ocak 2018 Pazar

Kahraman Ordumuzla Gurur Duyuyoruz

Ülkemizin bekası, milletimizin can, mal ve sınırlarımızın güvenliği ile bölgede istikrarı sağlamak maskadıyla Afrin bölgesinde bulunan terörist gruplarını etkisiz hale getirmek üzere 20 Ocak 2018 tarihinden itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nı yürekten destekliyoruz.

Kadim geçmişimizin önemli tarihi gelişmelerine tanık olan Suriye toprakları, medeniyetimizin önemli simalarının yetiştiği bir değer olup bu topraklarda yüzyıllarca kardeşlik içinde yaşanmıştır. Bu kardeşlik, her zaman düşman saldırılarının hedefi olmuştur. Bu hukuk ve kardeşliğin gereği olarak da bölgenin tüm terör örgütleri tarafından arındırılmasını, Suriye’deki kardeşlerimizin güvenliğini ve yeniden bölgede güvenliğin, huzurun, refahın tesisi için yapılan operasyonları çok önemsiyoruz.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin büyümesini ve gelişmesini engellemek amacıyla sınırlarımızın içinden ve dışından hain güçler planlarını uygulamaya çalışmakta; ancak Devletimizin, Milletimizin ve Ordumuzun kararlı ve dik duruşu neticesinde bölücü grupların sonunun hezimet ve hüsran olduğu her zaman olduğu gibi gösterilmiş ve büyük bir azimle sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı ile de bu duruş tüm dünyaya haykırılmaktadır.

Büyük Türkiye olma yolunda yapılan atılımları engellemeye, ülkemizin gelişimine, bölgemizin güvenliğine ve yüz yıllardır yanan kardeşlik meşalesini söndürmeye yönelik düzenlenen hain saldırıları nefretle kınıyoruz. Yeniden barışın tesisi için yapılan Zeytin Dalı Harekâtı’nda cesaretiyle, yüreğiyle ve duasıyla Şanlı Ordumuzun arkasında Türk Milleti’nin var olduğunu da büyük bir gururla belirtmek istiyoruz.       

Biliyoruz ki Sancağımızın gölgesi, gönül coğrafyası olarak ifade ettiğimiz bölgede yaşayan soydaşlarımıza, Müslüman kardeşlerimize, dünyadaki Türk-İslam Âlemine ve elbette ki zulmün, haksızlığın yaşandığı tüm bölgelerdeki mazlumlar yetecek kadar büyük ve güvenlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Zeytin Dalı Harekâtı’nda dualarımızın ve desteğimizin Mehmetçiğimizle olduğunu ifade ediyor, operasyonda şehit olan kahraman askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

Yüce Allah, İslam’ın daimi sancaktarı, Müslümanların ortak umudu Türk Ordusunu muvaffak ve muzaffer eylesin. 

Dualarımız, ordumuz ve milletimizle beraber. 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube