Yayınlanma Tarihi: 21 Şubat 2019 Perşembe

TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri Aday Gösterme Süreci Başladı

Türkiye Bilimler Akademisinin bilim insanlarını takdir ile uluslararası ilişkiler ve temsil misyonu kapsamında 2015 yılında ihdas ettiği TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerine 2019 yılı için aday gösterme süreci başlamıştır. Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA)’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir:

Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri her yıl Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ile Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç kategoride aday gösterilenlere, her kategoride bir ödül olarak verilmektedir. Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri ilgili alanda özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan bilim insanlarına tevcih edilir. Her yıl ödüllerden bir tanesi, üç alan arasında dönüşümlü olarak, yalnızca Türkiyede veya Türkiye bağlantılı çalışan bilim insanlarına verilmektedir. 2019 yılı için Türkiye bağlantılı ödül, Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde verilecektir. Her üç kategorideki ödüller Türkiye ve dünyadaki bütün bilim insanlarına açıktır.

Uluslararası TÜBA Akademi Ödüllerine TÜBA üyeleri, Türkiyedeki Üniversite Rektörlükleri, TÜBAnın ilişkili olduğu Bilim Akademileri ve Akademiler arası kuruluşlar ve davet edilen diğer bilim kuruluşları ve bilim insanları tarafından aday gösterilebilmektedir. Mevcut TÜBA üyeleri, çalışanları ve değerlendirme süreçlerinde yer alan bilim insanları aday gösterilemez.

Ödül sahipleri yerli ve yabancı hakem görüşleri ve alan komitelerinin değerlendirmelerine dayalı olarak Akademi Konseyince belirlenmektedir. Akademi Ödülü Madalyası ve Beratı ile takribi 30.000 USD tutarında parasal ödülden oluşan Akademi Ödülleri, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenle sahiplerine tevdi edilecektir. Bu konuda detaylı bilgi, internet web sayfasında yer almaktadır.

2019 yılı için son aday gösterme tarihi 7 Mayıs 2019’dur.

Bu çerçevede Üniversitemizde ilgili alanlardan özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan her kategoriden en fazla üç bilim insanı aday gösterilebilmektedir. Aday gösterirken bilim insanlarının özgeçmişini ve ekteki formu doldurarak kapsamlı önerme gerekçesinin eklenmesi gerekmektedir.

Önerilerin istenen bilgi ve belgelerle akademi.odulu@tuba.gov.tr adresine e-posta yoluyla, aynı zamanda Piyade Sokak No:27 06690 Çankaya, Ankara adresine posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.


2019 TÜBA Akademi Ödülleri Aday Gösterme Formu İçin Tıklayınız.

Akademi Ödülleri Bilgi Notu İçin Tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube