Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2020 Pazar

Erasmus+ Programı ve Mevlana Değişim Programı Yararlanıcılarımıza Önemli Duyuru

 COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler doğrultusunda alınan kararlar ve tavsiyeler aşağıdaki gibidir:

  1. Erasmus+ Programı veya Mevlâna Değişim Programı çerçevesinde diğer ülkelere gitmeyi hak kazanan akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin gidişleri ikinci bir duyuruya kadar zorunlu olarak ertelenmiştir.
  2. Her iki program kapsamında halihazırda yurtdışında bulunan akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimizin zorunlu haller dışında mümkünse bulundukları ülkelerde kalmaları tavsiye edilmektedir. Ayrıca bulundukları bölgelerde alınan yerel sağlık önlemlerine ve yerel makamların kararlarına uymaları ve bulundukları ülkelerdeki Türkiye Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarının yönlendirmelerini düzenli olarak izlemeleri önerilmektedir.
  3. Zorunlu veya gönüllü nedenlerden dolayı bulundukları ülkelerden ülkemize dönmek isteyen akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz tabi oldukları sözleşmelerden kaynaklanan taahhütleri üstlenmeleri koşuluyla geri dönmeleri mümkündür. Geri dönmeye karar verenlerin giriş yaptıkları tarihten itibaren, kanuni ikametgâh adreslerini Üniversitemiz Korona Virüs Salgın Yönetimi Komisyonu Ofisi’ne e-posta veya telefonla bildirmeleri zorunludur.
  4. Ülkemize geri dönen akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimizin ikamet adreslerinde 14 gün süre ile karantinada kalmaları ulusal güvenlik ve kamu sağlığı açısından önemlidir. Karantina başlangıcında ve bitiminde üniversitemizin Korona Virüs Salgın Yönetimi Komisyonu’nun bilgilendirilmesi ve ilgili personel ve öğrencilerimizin üniversitemize girişten önce bahse konu komisyonu bilgilendirmesi zorunludur. Bu karara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.
  5. Akademik ve idari personellerimiz ve öğrencilerimiz karantina sürecinde yaşayacakları en küçük sağlık probleminde mutlaka en yakın eğitim ve araştırma hastanesine başvurmalı ve tarafımızı bilgilendirmelidir.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube