Yayınlanma Tarihi: 23 Nisan 2020 Perşembe

Rektörümüzün “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Türk Milleti‘nin tarihinde dönüm noktası olan 23 Nisan 1920'de milli irade egemen kılınmış ve milli iradenin dışında hiçbir gücün tanınmayacağı tüm dünyaya duyurulmuştur. Bu tarihte kurulan ilk meclis ile birlikte “hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir." denilerek, istiklâl ve istikbal mücadelemiz için yeni bir dönüm noktası başlamıştır. Milli mücadele ruhuyla bugünlere gelen devletimiz, nice badireler atlatarak, bu uğurda şehitler vermiş, aziz vatanımız muhafaza ve müdafaa edilmiştir. 

Bugünün, çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımıza, gençlerimize olan güvenini ve umudunu göstermesi bakımından çok önemli olduğunu unutmayalım. Bizler demokrasimizi çocuklarımızla birlikte gelecek nesillere taşımaya, milli iradeyi yaşatmaya devam edecek ve geleceğin büyükleri olarak baktığımız çocuklarımızı özel bir gayretle hayata hazırlamaya devam edeceğiz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı maalesef evlerimizde kutlamak zorunda kaldık. Ancak biliyoruz ki tüm bu tedbirler, milli ve dini bayramlarımızı daha coşkulu şekilde kutlayabilmemiz için alınmaktadır. Salgına karşı büyük bir mücadele verdiğimiz zorlu bir süreçten de millet olarak başarıyla geçecek, özel ve güzel günleri çok daha büyük sevinçle kutlacağız.

Bu vesileyle; Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yılını ve geçmişten aldıkları güçle yarınlarımızı layıkıyla temsil edecek, geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım. Bu bayramı dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anar, milletimizin geleceği olan çocuklarımıza güzel yarınlar dilerim.


  Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör                  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube