Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2011 Çarşamba

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Reha Metin ALKAN’ın Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Toplumumuzu şekillendiren, Cumhuriyetin güçlenmesine ve Milli Kültürümüzün gelişip, korunmasına öncülük eden öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ödenmeyecek kadar değerli ve önemli bir meslektir. Öğretmenlik, emeğe, özveriye, hoşgörüye, karşılıklı güven ve sevgi ilişkisine dayanmaktadır.

Öğretmenlerimiz, ülkemizin I. Dünya Savaşı sonrası itilaf devletleri tarafından paylaşılmaya çalışıldığı bir dönemde, Öğüt Kurulları ve Milli Kongre Cephesini kurarak, tüm ümitlerini yitirmiş bir milletin yeniden ayağa kaldırılmasında, bağımsızlık meşalesinin yakılmasında ve milli mücadelenin başlamasında en ön saflarında yerlerini almışlar, Cumhuriyetimizin kurulmasında, ülkemizin yeniden yapılanmasında, Atatürk ilke ve inkılaplarının benimsenmesinde üzerlerine düşen her görevi büyük bir özveriyle yerine getirmişlerdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Baş Öğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, “Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister.” ve “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözleriyle eğitimin ve ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler yetiştiren öğretmenlerin önemini dile getirmiştir.

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinin yıl dönümü olarak ilk defa 24 Kasım 1981 yılında kutlanmaya başlanılan bu önemli günde, ilimizin ve ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi layıkıyla yerine getiren, geleceğimizin mimarı olan tüm öğretmelerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimize ve Van’da görev yaparken, depremde hayatını kaybeden değerli öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Saygılarımla.

                                                                                                              Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

    Hitit Üniversitesi Rektörü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube