Yayınlanma Tarihi: 18 Ocak 2013 Cuma

TEV 2013-2014 Yurt Dışı Yüksek Lisans Burs Başvuruları Başlamıştır

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2013-2014 Akademik Yılı’nda, öğrencilere İtalya, İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya ülkelerinden birinde yüksek lisans eğitimi için burslar verecektir.

1.      İtalya’da Yüksek Lisans Bursu

TEV-FIAT Burs Fonundan. Makine, Endüstri, Elektrik, Elektronik, Uçak ve İşletme Mühendisliği alanında öğrenim gören öğrenciler faydalanabilir. Son başvuru tarihi 15 Şubat 2013’tür.

2.      İngiltere’de Yüksek Lisans Bursu

TEV-İngiltere Hükümeti Chevening Programı, Avrupa çalışmaları, Çevre, Enerji ve Savunma Çalışmaları, İktisat, İnsan Hakları ve Uluslararası Hukuk, Göç, Gazetecilik ve Medya Çalışmaları, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun ve en az 2 yıl iş deneyimine ya da benzer deneyime sahip olan öğrencilere burs verecektir. Son başvuru tarihi 17 Ocak 2013’tür.

3.      Almanya’ da Yüksek Lisans Bursu

TEV ile Almanya Akademik Değişim Servisi (DAAD), Mühendislik Bilimi, Bilgisayar Bilimi, ve Matematik, Doğa Bilimi, Ziraat ve Orman, Çevre Bilimi, Bölgesel Planlama, Mimarlık, Tıp, Halk Sağlığı, Tıbbi Mühendislik,  Ekonomi ve İşletme, Sosyal ve kültürel Çalışmalar, Eğitim Bilimleri, Alman Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, İşbirliğini Geliştirme, Avrupa Birliği Çalışmaları, Avrupa veya Uluslararası Hukuku alanında eğitim gören öğrencilere burs verecektir.  Son başvuru tarihi 29 Mart 2013’tür.

4.      Fransa’da Yüksek Lisans Bursu

TEV ile Fransa Büyükelçiliği tarafından verilen ve tüm alanları kapsayan bu burs, yalnızca Master 2 öğrenimi için verilecektir. Öğrenim dili Fransızca veya İngilizcedir. Son başvuru tarihi 29 Mart 2013’tür.

5.      İspanya’da Yüksek Lisans Bursu

TEV ile IE Business School Madrid, Uluslararası Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Dijital Gazetecilik, Kurumsal İletişim, Görsel Medya İletişimi, Pazar Araştırma ve Tüketici Davranışları alanlarında eğiti almak isteyen öğrencilere yüksek lisans bursları verecektir. Son başvuru tarihi 15 Şubat 2013’tür.

Burs programı hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuru belgelerine ulaşmak için tıklayınız.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube