Yayınlanma Tarihi: 04 Aralık 2013 Çarşamba

2013 AB İnsan Hakları Film Günleri


Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun, AB Üye Ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkıları ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde düzenlediği 3. AB İnsan Hakları Film Günleri, 6-15 Aralık 2013 tarihleri arasında Türkiye genelinde 8 ilde gerçekleşecek.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Sinop ve Diyarbakır’da düzenlenecek film günleri kapsamında, öğrenciler, insan hakları savunucuları, sinemaseverler ve konuya duyarlı herkes insan hakları temalı filmleri ve belgeselleri belirlenen sinema salonlarında ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Toplumların farklılıklarının yanı sıra sahip olduğu temel hak ve özgürlükleri ele alan AB ve Türkiye yapımı filmlerin gösterileceği etkinlik; izleyicileri insan hakları, bireysel kimlik, insan onuru ve kültürlerarası diyalog gibi farklı konularda sorgulamaya teşvik ederken yeni ve ortak bir bilinç ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Etkinliğin açılışı 10 Aralık 2013 Salı günü saat 19.00’da Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek. 

Etkinlik boyunca bazı filmlerin yapımcı, oyuncu ve yönetmenleri izleyenler ile bir araya gelecek.

10 gün sürecek olan Festival boyunca birçok AB üyesi ülkeden 20’den fazla film ücretsiz sinemaseverlerin beğenisine sunulacaktır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
 

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube