Yayınlanma Tarihi: 06 Aralık 2013 Cuma

Yabancı Öğrencilerin Buluşma Noktası: “Study in Turkey”

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerimizin uluslararasılaşmasına katkıda bulunacak bir web sitesi oluşturdu. Uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelere ulaşabileceği bir platform olan ‘Study in Turkey’ (www.studyinturkey.gov.tr), ‘Key for Future (Geleceğin Anahtarı)’ sloganı ile Türkiye'ye yabancı öğrenci çekmeyi hedefliyor. ‘Meeting Point (Buluşma Noktası)’ markası ile oluşturulan konsept yükseköğretimde uluslararası arenada Türkiye'nin buluşma noktası olması amacını taşıyor.

Sitede bulunan ‘edufinder’ arama motoruna istenilen bölümün yazılması ile Türkiye'deki söz konusu bölümün bulunduğu tüm üniversiteler sıralanacak. İngilizce – Türkçe eğitim, vakıf – devlet üniversitesi, büyükşehir - küçük şehir, denize yakın - iç bölge olmak üzere 4 filtreleme yöntemi ile arama motorunda tercihlerin daraltılabilecek.

Her üniversitenin bir profil sayfasının olacağı ve bir ay içerisinde tüm üniversitelerin kendi profil sayfalarını oluşturacağı site sosyal medya araçlarıyla da desteklenecek.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube