Yayınlanma Tarihi: 05 Temmuz 2013 Cuma

Makale Düzeltme Ofisi Kuruldu

Üniversitemiz öğretim elemanlarınca İngilizce olarak yazılan akademik yayınların yüksek dil standardına kavuşturulması ve dil yönünden net, anlaşılır ve doğru olmasını sağlamak amacıyla kurulan Makale Düzeltme Ofisimiz HİTİTSEM çatısı altında çalışmalarına başlamıştır. Ofiste, yabancı dilde belirli bir olgunluğa erişmiş metinlerin dilbilgisi kurallarına uygunluk, anlaşılabilirlik ve akıcılık bakımından gözden geçirilmesi ile akademik personelimize çalışmalarının daha iyi hale gelmesine yardımcı olunacak ve tavsiyelerde bulunulacaktır. Yazım yanlışları, noktalama hataları, cümle düşüklükleri ve anlam bozukluklarının ortaya çıkarılmasının amaçlandığı bu hizmet ile akademik makaleler yabancı dil, söylem ve anlam açısından en kısa sürede değerlendirilip, düzeltilecektir. Bu sayede henüz ön değerlendirme aşamasında iken makalelerin dil açısından yeterliliğine bakılarak reddine engel olunacak ve akademisyenlerimize bu konuda destek sağlanacaktır.

Söz konusu hizmetten yararlanmak isteyen tüm akademik personelimizin, 0364 222 1000 numaralı telefondan HİTİTSEM’e ulaşarak randevu almaları gerekmektedir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü