Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2014 Salı

Rektörümüzün “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin bağımsızlığa ulaşma yolunda kendi azmiyle başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımıdır. Milli egemenliğin kabul edildiği bu tarih, aynı zamanda milli iradenin dışında hiçbir gücün de tanınmayacağını tüm dünyaya duyurarak, ulusal egemenliğimizin simgesi haline gelmiştir.

Milli iradenin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü, Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak kabul edilerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilmiştir. Meclisimizin kuruluş tarihi, milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanarak tüm dünya çocuklarının da bayramı olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 94. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım. Bu bayramı dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anar, milletimizin geleceği olan çocuklarımıza güzel yarınlar dilerim.

Prof.Dr. Reha Metin ALKAN

Rektör               

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube