Yayınlanma Tarihi: 21 Eylül 2014 Pazar

Kamuoyuna Doğu Türkistan Bildirisi

Tüm dünyanın suskun bakışları altında Doğu Türkistan’da uzun süredir büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Çin Yönetiminin 1949 yılından bu yana yürüttüğü insanlık dışı politikalar ile Doğu Türkistan halkı sistematik asimilasyona ve etnik temizliğe maruz bırakılmış olup Çin Yönetiminin duyularını yitirmiş olan dünyanın gözlerinin önünde Doğu Türkistan’a yönelik yıllardır sürdürdüğü sistematik asimilasyon devam etmektedir.

Çin Yönetimi tarafından yıllardır Uygur Türklerine karşı uygulanan büyük baskılarla Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız sessiz sedasız kan ve gözyaşı dökmeye devam etmekte ve Doğu Türkistanlıların gerek ferdi gerekse ailevi ve toplumsal mahremiyeti hiçe sayılmaktadır.

Dinleri, dilleri, kimlikleri ortadan kaldırılmaya çalışılan Uygur Türklerine karşı yapılan saldırılar karşısında bütün dünyanın, özellikle de Türk İslam Dünyasının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde ortak bir tavır ve duruş sergileme zorunluluğu bulunmaktadır.  

Hitit Üniversitesi olarak Çin Yönetiminin, yıllardır Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza yönelik sürdürdüğü sistematik asimilasyonu şiddetle kınıyoruz. Camileri, Kur’an kurslarını baskı altına alan, binlerce Uygur Türkü soydaşlarımızı cezaevlerinde tutan ve şehit eden Çin Yönetiminin yaptığı insanlık dışı saldırıları nefretle telin ediyoruz.

Çin Yönetiminin saldırılarında hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz.
 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

         HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube