Yayınlanma Tarihi: 04 Ocak 2015 Pazar

Rektörümüzün 100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Mesajı

Harp tarihinde felaketli bir meydan muhaberesi diye geçen “Sarıkamış Harekâtı”, 90 bin askerimizin düşmana, yokluğa ve dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehadete erdikleri bir yiğitlik destanıdır.

22 Aralık 1914 tarihinde başlayıp 5 Ocak 1915 tarihinde sona eren Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Allahuekber Dağları'nda 90 bin vatan evladı Milli Mücadelemiz adına, canlarını seve seve feda ettiler.

Hiçbir mazeretin ardına saklanmadan, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı kendini siper eden Mehmetçiğimiz, büyük kayıplar verileceğini bilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmediler.

Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile  ebediyete kol kola yürüyen Mehmetçiğimiz,  Sarıkamış Harekâtı’nda aynı zamanda bizlere birlik ve  kardeşlik dersi de vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Sarıkamış Harekâtı’nın 100. yıldönümü vesilesi ile vatan topraklarımızı savunmak uğruna şehit olarak Türk Tarihi’nin altın sayfalarında yerini alan kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anarım.

 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan

Rektör              

 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube