Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2015 Çarşamba

Rektörümüzün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Binlerce şehit verilerek yakılan bağımsızlık ateşini, sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacak olan bizler, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıldönümüne erişmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Şanlı ve özenilen tarihin mirasçıları olan bizler, birlik ve beraberlik içerisinde azim ve kararlılıkla çalışarak Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda Türkiye’yi muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmalı ve daha da güçlendirmeliyiz.

Kardeşlik sesimizin yükseldiği bu anlamlı günde; son zamanlarda ülkemizdeki huzur, istikrar ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik yaşanan üzücü olaylar karşısında milletimizin milli ve manevi duygular etrafında kenetlenerek; şanlı tarihimizde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, ortak hedefler doğrultusunda emin adımlarla hareket edeceğine olan inancım tamdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anar,  tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.


 Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör      

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube