Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2015 Pazartesi

Rektörümüzün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’nin ilk meşalesini yakmak üzere Samsun’da başlatmış olduğu kurtuluş mücadelemizin 96. Yıldönümü’nü yaşamanın mutluluğu ve coşkusu içerisindeyiz.

19 Mayıs, “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk devletinin kurulması için bağımsızlık mücadelesine başladığı tarihi bir gündür. Atatürk’ün, milli mücadele, birlik ve beraberlik ruhunun simgesi haline gelen bu anlamlı günü Türk gençliğine ithaf etmesi onlara vermiş olduğu değerin de en büyük göstergesidir. Şüphesiz ki toplumların gelişmesinde ve kalkınmasında en önemli unsurlardan bir tanesi de gençliktir. Bu çerçevede Üniversitemiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, dünyadaki gelişmeleri takip eden, araştıran, girişimci ve donanımlı bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarihimizdeki bu anlamlı günü geleceğimizin teminatı ve şüphesiz en büyük hazinemiz olan gençlere armağan eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 

 

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

                                                                                                                                                                   Rektör       

 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube