Yayınlanma Tarihi: 22 Kasım 2016 Salı

Rektörümüzün 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Eğitim ve öğretim çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen, insanı değerli kılan, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Eğitim sürecinde, dünyanın her yerinde öğrenme ve öğretme ihtiyacının karşılanmasında en temel unsur öğretmenlerdir.

Bu bilinçten hareketle, Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmeni olduğu 24 Kasım, ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kabul edilmiş ve 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmıştır.

Ülkemizde geleceğimizin teminatı gençlerimiz tarafından demokrasinin yaşam biçimi olarak benimsenmesi, millî ve manevi değerlerimize bağlılığın arttırılması eğitimle gerçekleşecek ve ülkemizin en gelişmiş ülkeler düzeyine ulaşmasında en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimize ait olacaktır. Memleketini, milletini ve milli iradesini sahiplenecek evlâtlarımızı yetiştirecek, onlara bu değerleri aşılayacak ve yol gösterecek öğretmenlerimizle güçlü yarınlara ulaşabilecek, yarınlarımıza yön verebileceğiz.

Dünyanın en fedakâr ve değerli insanları, yarınlarımızın mimarı çocuklarımızı yetiştiren tüm özverili öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube